HOOFDPAGINA      

dinsdag 7 oktober 2014

Nederlanders zeuren en kankeren weer over hun koningshuis

De begroting van het koningshuis is aan de orde en dat betekent kankeren, zeuren en mauwen over de kosten, het supersterren gedrag van superster Maxima en het zich gedragen als een sjeik van Willem Alexander.
De fam. Van Oranje Nassau gaat tekeer met de euro's of ze in het grootste en machtigste land op de wereld regeren.
Mensen in de zorg creperen, pensioenen worden verlaagd, thuiszorg moet de kleine man zelf betalen enz.. Kortom een grote crisis en bijbehorende armoede.

En dan gaan de lieden in de 2e Kamer, die voor hun zetel alle 150 trouw hebben gezworen aan Beatrix en later Willem Alexander van Oranje Nassau, zich quasi kritisch uitlaten over de fabelachtige bedragen, die deze familie uitgeeft en wij met z'n allen moeten betalen. Een nummertje opvoeren voor de publiek tribune heet dat, machteloze blablabla.

De enige in de vaderlandse politiek die echt tegen de fam. Van Oranje Nassau ingaat is de Republikeinse Moderne Partij. En wij bieden ook meteen het alternatief, de Republiek Nederland met de minister-president en een gekozen President als staatshoofd.
De familie van Oranje Nassau hebben wij niet nodig. Een President hebben we nodig voor onze Republiek, die we altijd al waren van 1588-1806. Wij staan er klaar voor.

De show op prinsjesdag kunnen wij ook, alleen heet het dan "De dag van de Republiek".
Het kost de kop niet. Ga maar na, het leger met al die uniformen, paarden en muziekkapellen hebben we toch. De President in de stoet in een hoge auto en klaar is kees.
De President gaat natuurlijk niet van het geld van het volk in een dure speedboot varen of peperdure vakantievilla's aanschaffen in allerlei verre landen. Een stuk beter voor uw gemoedsrust en uw portemonnee.
Een dat de wereld ons ziet als een oranje-sprookje, vergeet het maar snel. Nederland met Oranje roept bij de overgrote meerderheid van de landen alleen maar haat en minachting op.

Niet blijven kankeren op het regime Van Oranje Nassau, maar gewoon achter je computer of op je tablet of smartphone lid worden van de Republikeinse Moderne Partij, voor een luttele €12 per jaar of de RMP doneren.

3 opmerkingen:

Mordanicus zei

Sommigen hebben het idee geopperd om naar analogie van de Duitse kerkbelasting een "monarchiebelasting" in te voeren. Burgers die de Oranje-dynastie steunen kunnen dit doorgeven en betalen een extra heffing op hun inkomen (zeg 1 à 2 procent) en de opbrengsten hiervan worden dan gebruikt om het koningshuis te bekostigen. Zij die de monarchie afwijzen hoeven deze heffing niet te betalen. Mocht dit worden ingevoerd, dan kunnen we eindelijk goed zien hoe groot de steun voor Oranje eigenlijk is.

Ben Van Herwijnen zei

Het idee dat je hier noemt is fantastisch. Meteen invoeren, zodat de orangisten voortaan geregistreerd staan en zelf opdraaien voor de absurde uitgaven.

Republikeinen kunnen zich natuurlijk aanmelden voor de Republikeinse Moderne Partij of de RMP doneren.

Daarmee heb je een situatie vergelijkbaar met de VS, waar elke burger zich moet laten registreren als republikein, democraat of onafhankelijke om te kunnen stemmen.

Je schrijft "sommigen hebben het idee ge....."
Heb je in plaats daarvan namen of een link, ontvangen we die graag van je in een reactie op deze pagina of naar info@republikeinen.org

Mordanicus zei

Ik heb het ooit gelezen als opiniestuk in de NRC next, enkele jaren geleden.

Een reactie posten