HOOFDPAGINA      

zondag 15 december 2013

De blinde verafgoding van de Oranjes begint te storen

Rond de begrafenis van Nelson Mandela was het weer zover. President Zuma werd in Zuid Afrika uitgejouwd tijdens zijn speech op de herdenkingsbijeenkomst, terwijl Beatrix luid werd toegejuicht toen ze vandaag het eerbetoon aan Mandela bezocht in de Stadsschouwburg te Amsterdam.
Het begint nu echt storend te worden dat gedweep met de Oranjes.
Ik kan het moeilijk rijmen, dat mensen die het eerbetoon aan oud President Nelson Mandela bezoeken juichen voor de belangrijkste vertegenwoordigster van diens grootste tegenstanders, of misschien zelfs diens grootste vijanden.
Mandela was President en dat is nog altijd de grootste tegenstander c.q. vijand van monarchisten, waar mevrouw Van Oranje Nassau nog altijd de belangrijkste representant van is in ons land.
Misselijkmakend en totaal ongepast wat mij betreft.

4 opmerkingen:

Mordanicus zei

De eerste president van Frankrijk, ene Louis-Napoléon Bonaparte, was tevens ook de laatste monarch die over Frankrijk heeft geregeerd.Volgens uw redenering zou hij dus zijn eigen vijand moeten zijn.

Ben Van Herwijnen zei

@Mordanicus

Ja een wonderlijk land, Frankrijk. Maar in het algemeen zijn het de grootste tegenpolen op de wereld, nog erger dan de christenen en moslims.

Mordanicus zei

De verschillen tussen moslims en christenen worden enorm opgeblazen omwille van politiek opportunisme.

Ben Van Herwijnen zei

@Mordanicus

Zou kunnen, maar toch is de geloofsstrijd ook altijd de een van de rode draden geweest in onze geschiedenis. Alleen nog overtroffen door de staatsen( nu republikeinen geheten) tegen de orangisten.

Een reactie posten