HOOFDPAGINA      

vrijdag 10 juni 2011

Stop de schaamteloze zakkenvullerij van ons belastinggeld

Opnieuw is een grof schandaal blootgelegd. Onbeschaamde zakkenvullerij bij InHolland door bestuurders van deze vereniging van hogescholen. Eerder waren er gevallen van burgemeesters met te dure ambtswoningen, absurde vergoedingen en te dure dienstauto's. Politiecommissarissen die zich lieten vervoeren over afstanden van honderden kilometers tussen huis en werk door een dienstauto met chauffeur en nu dan weer InHolland.
Ook was er de directeur van een Amsterdamse corporatie, die er een CEO leven op na hield.
In de loop van deze nieuwe eeuw is dit gedrag bij de overheid ontstaan. Overheidsmedewerkers en bestuurders, die ondernemertje spelen met belastinggeld. Ze gedragen zich als sjeiken op kosten van de belastingbetaler, het kan niet op en de bomen groeien tot in de hemel onder het mom van mensen die zo goed zijn als wij verdienen dat want die zijn schaars. Lariekoek!.
Er zijn genoeg Nederlanders, die genoegen nemen met een salaris onder de Balkenendenorm voor een directeursfunctie bij een (semi)overheidsbedrijf.
Geen enkele oranjeclub in de Tweede kamer doet er echt wat aan, dat kan ook niet omdat hun mevrouw Van Oranje Nassau netto miljoenen in haar zakken stopt, waar nauwelijks een prestatie tegenover staat. Ook dat steunen zij allemaal en doen dan zelf maar hetzelfde. Hun mevrouw pleegt voor dat enorme bedrag ook nog eens plichtsverzuim tegen onze grondwet, art. 74 lid 1 eerste zin.
Staatssecretaris Zijlstra gaat nu €900.000 terughalen bij InHolland en gaat ervan uit dat InHolland zelf het ten onrechte betaalde terughaalt van de betrokkenen. Het laatste zal een utopie blijken, dat gebeurd gewoon niet.
Bent u van mening, dat het nu maar eens afgelopen moet zijn met zakkenvullerij of zelfs corruptie met belastinggeld? Voor slechts €10 per jaar bent u al volwaardig lid van de Republikeinse Moderne Partij, doneren  kan al vanaf €1,-.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten