HOOFDPAGINA      

vrijdag 3 juni 2011

Een President was al lang afgezet

Wat is dat toch met die paar landen die nog een koning hebben? Wat zo'n figuur ook doet niets kan zijn positie aantasten blijkbaar. De koning van Zweden Carl Gustaf zou seksclubs bezocht hebben en omgang hebben met criminelen, toch blijft 75% van de Zeden achter hem staan. Voor TV beweerde koning Carl Gustaf deze week nog, dat hij voorzover hij wist nooit een seksclub bezocht had. Een bewering die nogal boud is, omdat eerder een gesprek tussen de koning en een vriend uitlekte over het wegmoffelen van vermeende compromitterende seksfoto's.
Blijken deze foto's echt te bestaan, dan zit koning Carl Gustaf toch wel erg in de knel in onze ogen. De

Zweedse bevolking ziet het echter anders en 75% blijft Carl Gustaf steunen.
Clinton kwam ook in een moeilijke positie door een seksaffaire en dreigde te worden afgezet. Ondanks dat iedereen in de gaten had, dat hij zat te liegen en te draaien bleef hij uiteindelijk toch op zijn post, al was het nipt. In de VS is een 2/3 meerderheid nodig om een President af te zetten en die was er net niet.
Feit blijft, dat men tegen een President altijd veel kritischer is dan tegen een monarch. In Nederland pleegt mevrouw Van Oranje Nassau plichtsverzuim tegen onze grondwet artikel 74 lid 1 eerste zin. Het betreft het voorzitten van de Raad van State. De RvS vergadert elke week en zij zit slechts een dag per jaar voor, de rest doet een vice voorzitter. Sinds 1848 is dat al zo en het is regelrecht plichtsverzuim door van Oranje Nassau. Het is begonnen in 1848 omdat Willem II bang was vermoord te worden. De Tweede kamer ziet dit allemaal door de vingers en geen enkele minister-president, of 'premier' zo Oranje de minister-president noemt, durft er wat van te zeggen. Ik durf dat wel. Zorgt u dat ik minister-president word, betekent dat het einde van de Oranje hegemonie en wordt het de Republiek Nederland. Ik wil graag de eerste President worden, kunt u na mij de tweede en volgenden worden.
Voor slechts €10 per jaar bent u al volwaardig lid van de Republikeinse Moderne Partij, doneren kan al vanaf €1,-.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten