HOOFDPAGINA      

maandag 13 juni 2011

Alleen de EU politici geloven nog in de EU om hun baantje uiteraard

In Turkije won de AKP van premier Erdogan de verkiezingen. EU politici, Van Rompuy, Barosso en anderen grepen dit aan om te jubelen over een vertrouwen tussen Turkije en de EU en een toetreding van Turkije tot de EU.
Een belangrijk Islamitisch land Turkije, dat wel, maar of de EU een toetreding van Turkije aankan is de grote vraag. Turkije wijkt in alles af van de rest van Europa en ligt voor het grootste deel in Azië. Het is dus niet zo Europees. Berlusconi opperde eerder het idee, dat ook Israël zou moeten toetreden tot de EU. Wel ja denk je dan en daarna China, Japan en Rusland. Nee, daar geloof ik niet in.
De EU staat nu eigenlijk al op springen en gaat ons meer kosten, dan het aan economisch gewin oplevert. Nu is Nederland maar een klein land en heeft niet zoveel te willen in dit verband, we kunnen eigenlijk nauwelijks anders dan achter de belangrijkste landen van de EU aan lopen en dat zijn nog altijd Frankrijk en Duitsland. We kunnen wel een kritische houding aannemen en onze scepsis uiten over de ontwikkeling van de EU en dan maar hopen dat we de Frankrijk en Duitsland mee krijgen.
Het heeft er nu alles van weg, dat alleen nog de leden van het Europese parlement, en de voorzitters van de Europese raad en de Europese commissie in de EU geloven, omwille van hun baantje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten