HOOFDPAGINA      

donderdag 2 juni 2011

De maat is vol: "Griekenland uit de Euro"

Update: Op 3/6/2011 komen de EU en Griekenland weer met een nieuw reddingsplan. Opnieuw 40 miljard aan leningen van de EU en het IMF naar Griekenland. Ook naar die leningen kunnen we fluiten. De Grieken zullen denken, veel beloven en weinig geven laat gekken in vreugde leven. De ervaring met de jongste demonstraties heeft toch echt geleerd, dat de bevolking niet bereid is om te bezuinigen. Ik wil me niet tot die gekken laten rekenen, die de Grieken in de maling proberen te nemen.
Op 6/6/2011 publiceert telegraaf.nl, dat Griekenland miljoenen aan pensioen uitkeert voor dode Grieken.

Oud-minister Vermeend zei het al, de Grieken kunnen onmogelijk hun schulden terugbetalen en moeten gewoon uit de Euro.
Ik denk, dat Vermeend gelijk heeft, met Griekenland overleeft de Euro en de EU het niet, is mijn indruk. En
stapt Griekenland uit de Euro of wordt er druk op Griekenland gezet om uit de Euro te stappen, stort de hele Euro in en daarmee de EU.
De EU en het oranje bewind proberen nu de Nederlanders bang te maken, door te stellen dat bij stoppen van de kredietverstrekking aan de Grieken er banken omvallen en daarmee ons hele pensioen stelsel omvalt enzovoort. Je kunt ook beweren, dat verdere kredietverstrekking aan Griekenland ons bankensysteem nog verder aantast en daarmee ons pensioenstelsel verder wordt aangetast. De Grieken zelf voelen niets voor bezuinigen, zo bleek vandaag maar weer door een demonstratie tegen de bezuinigingen..
Het feit, dat de Griekse bevolking demonstreert tegen de bezuinigingen, die de EU en het IMF willen, betekent dat alleen de Griekse premier voor vergaande bezuinigingen is, maar die krijgt dat nooit voor elkaar tegen de wil van het volk. Naar het geld, dat Griekenland al is geleend door het IMF en de EU kunnen we dan ook grotendeels fluiten. In die wetenschap zou het alleen maar dom zijn om nog meer geld te lenen waar je ook weer naar kunt fluiten.
Daarom verdient Vermeend bijval in zijn betoog te stoppen met verdere kredietverstrekking aan Griekenland.
Trichet wil de crisis in de EU en met de Euro oplossen door een vetorecht toe te kennen aan de EU organen om in te grijpen in een wanbeleid van een lidstaat. Ook pleit hij voor een Europees ministerie van financiën. Beide plannen zie ik niet zitten, want dat betekent een enorme uitbreiding van de macht van de EU. Tegen dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten