HOOFDPAGINA      

zaterdag 18 juni 2011

Het zit helemaal fout met Griekenland de EU en de Euro

De voorzitter van de Eurozone de Luxemburger Juncker uitte zijn grote bezorgdheid over het mee laten doen van de particuliere schuldeisers aan de sanering van de Griekse schulden, meldt telegraaf.nl
De crisis met de Euro en de EU wordt nu zelfs zo serieus, dat vanuit Griekenland, Wilders met de dood wordt bedreigd, omdat hij Griekenland uit de Euro wil zetten.
En de voorstanders van de Euro en EU hadden nog wel het argument, dat het een waarborg was tegen oorlogen, terwijl de kwestie rond Wilders nu doet denken aan "je geld of je leven". Het kan toch niet de bedoeling zijn dat binnen de Eurozone zo met elkaar wordt omgegaan.
De volgende dag maakte Wilders bekend, dat hij aangifte gaat doen van de bedreiging vanuit Griekenland.
Frankrijk en Duitsland hebben bij monde van President Sarkozy en bondskanseliere mevrouw Merkel laten weten, dat zij de banken alleen op vrijwillige basis willen laten meedoen aan de schuldsanering van Griekenland. Nu dus ook Juncker. Bij deze standpunten sluit ik mij aan, want Duitsland en Frankrijk zijn nog altijd de leidende landen binnen de EU en de Eurozone.
Het oranjekamp in Nederland heeft een ander standpunt en is bovendien sterk verdeeld. Jan K. de Jager wil alleen verdere steun aan Griekenland als ook de banken deelnemen en Wilders is tegen iedere verdere steun aan Griekenland.
Het moge duidelijk zijn, dat het kiezen of delen wordt voor de EU en de Euro. Griekenland kan eigenlijk niet terugbetalen, dus zijn het geen leningen, maar gewoon subsidie aan Griekenland. En zolang Duitsland en Frankrijk blijven betalen, kan Nederland eigenlijk alleen maar volgen. Op een gegeven moment zal het ook Frankrijk en Duitsland wel te duur worden.
Update:
Het is nog steeds zo, dat alleen Girogos Papandreou gelooft in de bezuinigingen maar dat het volk furieus tegen is. De wal zal het schip moeten keren in Griekenland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten