HOOFDPAGINA      

donderdag 9 juni 2011

Het blijft kommer en kwel met Griekenland

Ze beloven van alles, ten minste de premier van Griekenland, maar de praktijk logenstraft alle beloftes en afspraken. Nu blijkt weer, dat eerdere ramingen van economische teruggang veel te gunstig werden gepresenteerd. De Grieken strooide ons zand in de ogen met een prognose in economische teruggang van 4,8%, om leningen los te peuteren, maar in werkelijkheid blijkt hun economie nu met 5,5% te zijn gekrompen.
De bevolking van Griekenland demonstreert massaal tegen de strenge bezuinigingen, die de regering wil
opleggen en er dreigt zelfs een referendum over de bezuinigingen aan te komen. Het volk zal dan massaal tegen stemmen en weg zijn onze miljarden.
Nu is het normaal, dat het IMF een land in nood bijstaat, maar dat zijn dan altijd de armste landen en niet een land, dat eigenlijk welvarend genoeg was om op eigen benen te staan, maar gewoon op veel te grote voet leeft. Griekenland heeft zichzelf in de problemen gebracht en denkt nu op de EU mee te liften die dan wel even hun problemen zal oplossen. Griekenland zal zelf de broekriem moeten aanhalen, door harder te werken en langer te werken en niet denken in de zon te kunnen gaan liggen en de rest van Europa voor hun te laten werken. Geen verdere leningen aan Griekenland verstrekken en omdat een land in nood nu eenmaal altijd geholpen wordt, kan de aflossing van bestaande leningen worden opgeschort of over een langere tijd worden uitgesmeerd. Er hangen nog altijd donkere wolken boven Griekenland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten