HOOFDPAGINA      

donderdag 19 mei 2011

Oorlogstaal van oud-pacifisten

Groenlinks is ooit voortgekomen uit de PSP, de pacifistische socialistische partij, de PPR en nog wat andere splintergroeperingen. De PSP was altijd anti alles wat oorlog en geweld inhield en nu beweert GL kamerlid Mariko Peters, dat grondtroepen inzetten in Libië om Kaddafi te verdrijven denkbaar is.
Groenlinks op oorlogspad dus. Eerst had GroenLinks nog allerlei bedenkingen en aanvullende voorwaarden, om Nederlandse deelname aan de missie tegen Libië te steunen, nu slaan ze door naar de inzet van grondtroepen.
GroenLinks zwabbert ook wat betreft Oranje. Hoewel ze in hun naam groen hebben in plaats van oranje, staat in hun laatste verkiezingsprogramma: De Tweede Kamer kiest de (in)formateur en de minister-president. Op termijn wordt Nederland een republiek en wordt ook het staatshoofd gekozen.
Op termijn, schrijven ze. Over een jaar over een halve of over een hele eeuw. Kortom GroenLinks wil populair doen met de Republiek maar blijft ondertussen Oranje steunen en hun zakken vullen met die steun aan Oranje. Eerder schreven ze, zolang het zo goed fu8nctioneert doen ze niets. En zolang GroenLinks politici genoeg Euro's in hun zakken steken functioneert het volgens hun goed en steunen ze Oranje.
Bent u dit gluiperige slijmen met Oranje, onder een valse republikeinse vlag, ook zo beu?
Word lid van de Republikeinse Moderne Partij voor slechts €10 per jaar, of doneer de RMP.
Duitsland heeft zich gereserveerd opgesteld, waar het Kaddafi betreft en zich niet blind achter de opstandelingen geschaard, wat de VS en Frankrijk wel deden. Zelf deel ik het standpunt van Duitsland in deze en ben dus tegen Nederlandse grondtroepen, die Oranje/GroenkLinks wil sturen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten