HOOFDPAGINA      

woensdag 4 mei 2011

De Tweede Wereldoorlog kostte ons 198.800 doden en leidde tot de invoering van de Minister-President

Bij de vredesonderhandelingen na de Tweede wereldoorlog in 1945 kon de balans voor Nederland worden opgemaakt. De oorlog kostte ons land 198.800 doden en leidde tot de invoering van de minister-president. De minister-president, nota bene een titel ingevoerd vanuit Duitsland, was nodig om tot een politiek compromis te komen in 1945 tussen Groot-Brittannië en de VS. De Amerikanen waren het sterkste toen en hadden ons land samen met de Britten bezet, toen de Duitsers waren verslagen. De VS wilde natuurlijk in Nederland een President aanstellen, waarmee onze republiek toen al opnieuw een feit zou zijn geweest. Echter, Groot-Brittannië moest uiteraard niets hebben van een republiek vlak naast hun en ook nog eens het land waar met hun steun in 1813 een, uit Engeland afkomstige Van Oranje Nassau, tot koning werd aangesteld.
Behalve Groot-Brittannië en de VS, waren natuurlijk ook Drees en van Oranje Nassau bij deze besprekingen betrokken. Het volk had de de Oranjes toegestaan terug te keren uit Londen naar Nederland en dat had het volk beter niet kunnen doen. Het resultaat van alle onderhandelingen in 1945 was, opnieuw de Grondwet van Thorbecke en dus met Van Oranje Nassau, die op hun beurt de invoering van de minister-president moesten toestaan. Pas in 1983 werd de minister-president opgenomen in onze Grondwet.
De aandacht, die tijdens dodenherdenking terecht aan de doden wordt geschonken, beperkt zich helaas tot alleen het verdriet. Nooit wordt stilgestaan bij het feit, dat het einde van de Tweede wereldoorlog de directe aanleiding was tot de invoering van de minister-president in 1945, waarmee het Nederlandse volk al half werd bevrijd van de Oranjes.
Voor een algehele bevrijding van de Oranjes en een echte democratie in Nederland, zorgt de Republikeinse Moderne Partij sinds 14 september 2000. Op 6 juli 2016 wijzigden wij onze naam in "De Republikeinen". Sinds 14 september 2000 kunt u vrijelijk kiezen tussen de Oranjes met een koninkrijk en een premier of de Republikeinse Moderne Partij met de Republiek Nederland met de minister-president en een President. Kies voor de RMP en word lid of doneer.

Op 6 juli 2016 wijzigde wij onze naam van RMP in De Republikeinen
Iedereen legt een claim op het verdriet van dodenherdenking, de Oranjes doen alles om hierbij voorop te lopen en te laten zien, dat ze toch zulke goede mensen zijn blabla. 

In Culemborg was bij de dodenherdenking aanwezig de zoon van oud-NSB' er Reinoud Rost van Tongeren en daaruit blijkt, dat de tijden zijn veranderd in de lange periode, dat de Tweede Wereldoorlog achter ons ligt. Onze houding ten opzichte van Duitsland is ten gunste veranderd in al die jaren en daar heeft de verkiezing tot Paus van de in Duitsland geboren Jozef Ratzinger, die het Hitler regime heeft meegemaakt, een beslissende bijdrage aan geleverd.
De invoering van de minister-president is een facet van de Tweede Wereldoorlog waar de Republikeinse Moderne Partij een claim oplegt er zit al President in namelijk en het duidt op een aanstaande Republiek. De RMP zorgt voortaan, dat de invoering van de minister-president jaarlijks gepaste aandacht krijgt met dodenherdenking.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten