HOOFDPAGINA      

dinsdag 10 mei 2011

Berlusconi scheldt op iedereen en zelfs de President van Italië moet het ontgelden

Berlusconi is weer bezig op zijn Berlusconi's Van het jusitiële apparaat deugd helemaal niets volgens Berlusconi. „De kanker van de democratie en een vuilstort waar hij het liefst het overtollige huisvuil van Napels neer zou kieperen", waren zijn woorden richting het OM van Italië. Hij staat terecht voor corruptie en voor aanzetten tot prostitutie van een minderjarig meisje.
De ervaring leert, dat lieden op een hoge politiek positie uiteindelijk zelden echt worden veroordeeld. In Italië werd een van Berlusconi's voorgangers, oud-premier Andreotti, veroordeelt tot 24 jaar cel voor zijn betrokkenheid bij de moord op een journalist in 1979 in samenwerking met de maffia, maar werd in hoger beroep weer net zo makkelijk vrijgesproken. President Clinton ontsprong de dans in de VS en van de aanklachten tegen oud/President Chirac moet ook nog maar worden afgewacht of het tot echte celstraf leidt, de kans daarop is klein. De oud/President van Israël werd tot 7 jaar cel veroordeeld wegens seksueel misbruik van enkele medewerksters, maar kan nog in hoger beroep en de kans is wederom groot, dat ook hij uiteindelijk de dans ontspringt. In eigen land werd prins Bernard uiteindelijk nooit veroordeeld voor het aannemen van grote sommen aan steekpenningen in de Lockheed-affaire. En zo zijn er talrijke voorbeelden waar de soep niet zo heet werd gegeten als hij werd opgediend.
Een reprimande van de President van Italië, Napolitano, kon Berlusconi ook niet kalmeren en hij reageerde door maar meteen te stellen, dat de macht van de President beperkt moest worden.
Het steekt Berlusconi, dat hij tot dusver nooit President is geworden van Italië ook al heeft zijn partij de meerderheid in het Italiaanse parlement. het geeft hem wel een sterke positie om de wetgeving naar zijn hand te zetten en dat doet hij dan ook driftig, zodat het nog erg moeilijk zal worden hem ergens voor veroordeeld te krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten