HOOFDPAGINA      

dinsdag 21 februari 2012

Joachim Gauck wordt de nieuwe President van Duitsland, hij is getrouwd en heeft een vriendin

Duitsland heeft de laatste tijd weinig geluk met hun Presidenten. Eerst was er Horst Köhler, die vervroegd aftrad en daarna trad zijn opvolger, Christian Wulff, vervroegd af. Op 18 maart 2012 wordt Joachim Gauck gekozen tot president, omdat alleen voor hem de benodigde meerderheid bestaat in de Bondsraad. Toch is er ook nu alweer een klein probleempje gerezen. Gauck trouwde namelijk 63 jaar geleden in de voormalige DDR met Hansi, tevens de moeder van zijn vier kinderen. Na de val van de muur ging het echtpaar Gauck uit elkaar, scheidde niet officieel en Gauck heeft nu een lat-relatie met zijn vriendin Daniela Schadt(52), een journaliste.
Bondsdaglid Norbert Geis heeft in een interview met de krant Passauer Neue Presse geëist, dat Gauck zo snel mogelijk gaat trouwen met Schadt. Het nieuwe staatshoofd moet op die manier voorkomen dat hij zich „blootstelt aan aanvallen”. Leden van de Bondsdag maken zich dus nu al zorgen over de positie van Gauck, die nu min of meer overspel pleegt. Van een President wordt nu eenmaal verwacht dat hij een voorbeeldfunctie vervult en de nodige moraal aan de dag legt. Een derde President op rij, die vervroegd moet aftreden, zou wat al te veel koren op de molen zijn van koningin Elizabeth II, koning Albert van België en de Van Oranje Nassaus in ons land
Gaat Joachim Gauck inderdaad alsnog scheiden van zijn eerste vrouw en hertrouwen met zijn huidige vriendin, is hij de tweede President in korte tijd die trouwt tijdens zijn presidentschap. Nicolas Sarkozy was de eerste, hij trad recent in het huwelijk met voormalig fotomodel Carla Bruni. De presidenten van de twee machtigste landen van Europa, Duitsland en Frankrijk, die trouwen tijdens hun presidentschap, dat is uniek. Wordt het hertrouwen, mag Gauck er van mij een groot feest van maken met de nodige glitter en glamour, dat is dan een mooie reclame voor een President in eigen land.
Bron telegraaf.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten