HOOFDPAGINA      

maandag 13 februari 2012

Wet regulering prostitutie is te kraakgevoelig

De Wet regulering prostitutie en bestrijding misstanden seksbranche zal ongetwijfeld worden afgeblazen nu de ene na de andere hacker er in slaagt allerlei gevoelige informatie bloot te leggen. Het gaat daarbij niet om de eerste de beste amateuristische bedrijfjes, nee; Gegevens KPN klanten gekraakt
Bavaria data op straat
Hacker steelt 200.000 emailadressen van Philip En zo zijn er nog talrijke recente voorbeelden van privacy gevoelige informatie, die eenvoudig werd gekraakt.
Stappen de dames van plezier naar de rechter, voorkomen ze daarmee, dat hun zeer gevoelige informatie wordt opgeslagen in een computer database van de overheid.
Het gaat bij prostituees om de meest gevoelige privacy gegevens en een rechter zal dat zeker erkennen en opslag verbieden, gegeven de huidige kraakgevoeligheid van computersystemen. De overheid kan op dit moment eenvoudigweg niet de privacy van de dames garanderen, omdat hun naam met een registratienummer digitaal wordt vastgelegd.
Het afzien van de pasjes op naam, voor de prostituees, door het oranje-regime en in plaats daarvan slechts de registratie van een nummer met de bijbehorende naam van de prostituee op een computer, biedt geen enkele garantie op privacy. Juist dit soort gegevens zullen de aandacht trekken van hackers, omdat het mogelijkheden biedt om daar op allerlei oneigenlijke manieren voordeel mee te behalen.
De dames van plezier staan meestal al geregistreerd en zijn altijd traceerbaar, door hun fysieke aanwezigheid. Daar is geen registratie voor nodig. De belastingdienst en politie moeten de zaak niet omdraaien, maar gewoon hun werk doen en steekproefsgewijze controleren op belastingontduiking, mensenhandel en gedwongen prostitutie. Een extra registratie van prostituees is nergens voor nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten