HOOFDPAGINA      

dinsdag 7 februari 2012

De Britten en Oranje hebben zich tegen de EU verklaard

De Britten hebben zich geïsoleerd binnen de EU, door hun weigering mee te werken aan een oplossing van de crisis waar 26 van de 27 EU landen vóór stemden. De Van Oranje Nassau-club regeert in Nederland bij gratie van Britse steun en heeft zich dus ook geïsoleerd binnen de EU. Voor de Republikeinse Moderne Partij een gewenste ontwikkeling, omdat daarmee in een klap een grote tegenstelling tussen de beide kampen in Nederland, het kamp Oranje en het kamp van de republikeinen, heeft aangediend. de grootste tegenstelling blijft natuurlijk de staatsvorm, de RMP wil de Republiek Nederland, maar deze nieuwe tegenstelling tekent meteen ook het verschil in overige politiek tussen de Van oranje Nassau-club en de Republikeinse Moderne Partij.
De opstelling jegens de EU is politiek van het grootste belang en ik geloof er niet in, dat de EU nog verdwijnt. Het enige, dat zou kunnen is een andere vorm voor de EU of een opdeling in een Noord- en Zuid-Europese Unie, maar we zullen met Europa verder moeten.
Zelf steun ik Duitsland en Frankrijk waar het gaat om Europese politiek. Duitsland is onze belangrijkste economische partner en samen met Franrijk maken ze nu eenmaal de dienst uit in Europa. Bovendien heeft Duitsland ook ons nodig voor hun economie, door onze ligging aan de Noordzee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten