HOOFDPAGINA      

woensdag 19 januari 2011

WikiLeaks is opvallend pro Groot-Brittannië en contra de VS

Nu WikiLeaks enige tijd bezig is met allerlei onthullingen van vooral de Amerikaanse diplomatieke kringen en ministeries, valt het mij op, dat ze van alles en nog wat lekken met betrekking tot Nederland, Frankrijk, Duitsland en bovenal van de VS en de oorlog in Irak, maar nauwelijks m.b.t. Groot-Brittannië. Julian Assange is een geboren Australiër en nog altijd een onderdaan van koningin Elizabeth II, een gegeven van belang in dit verband. Nu allerlei minder fatsoenlijke praktijken, van vooral de VS, naar buiten worden gebracht, is het verstandig voor de VS om eens goed te onderzoeken waar Assange zijn geld vandaan haalt, waarmee hij hun handel en wandel op straat gooit. Het is onwaarschijnlijk, dat de Britten geen fouten hebben gemaakt in Irak en in het internationale politieke verkeer. Toch blijven zij tot dusver nagenoeg buiten schot op Wikileaks. Straks blijkt MI6 geheim agent 007 erachter te zitten, om het imago van de Britten wat op te poetsen ten koste van de VS, Frankrijk en Duitsland.
Uiteindelijk is het allemaal wel aardige leesstof de WikiLeaks, maar het zal de verhoudingen op de wereld niet veranderen.

2 opmerkingen:

Lex zei

Niks maar dan ook niks heeft verband met koningin Elizabeth II van Engeland en reken er maar op dat er in alle landen dingen fout gedaan worden. Alleerst leg nou eens uit waarom je met alles een link legt naar een monarchie? Als REPUBLIKEIN word ik dat een beetje zat.....

Ben Van Herwijnen zei

De tegenstelling monarchie republiek is evident, dat behoeft geen uitleg.

Een reactie posten