HOOFDPAGINA      

dinsdag 26 maart 2013

ProRepublica ging failliet door haar eigen na aperij

Alle zogenaamde republikeinen in Nederland willen opnieuw zelf het wiel uitvinden in plaats van zich aan te sluiten bij de Republikeinse Moderne Partij. ProRepublica ging er aan ten onder. Het Republikeinse Genootschap is het origineel in Nederland en de basis geweest van alle oppositie tegen Van Oranje Nassau. Het RG heeft zich beperkt tot wat in hun vermogen lag met hun doelstelling, "het bestaan is het doel". Verder doen ze niets.
Effect had hun bestaan direct, want het RG bracht mij op het idee van een republikeinse partij, die de Tweede Kamer in gaat, omdat je aan een genootschap niets hebt wat dat betreft.
 De enige fatsoenlijke weg naar de Republiek in deze tijd, is via de Eerste en Tweede Kamer, een referendum en vervolgens een Grondwetswijziging naar de Republiek Nederland met een president en de minister-president. van het RG kun je alleen op verzoek lid worden. Het Nieuwe republikeinse Genootschap is eigenlijk het RG nadoen, met dat verschil, dat iedereen er lid van kan worden.
 De Republikeinse Moderne Partij is en blijft voor altijd de eerste republikeinse partij in de geschiedenis van Nederland en niemand overtreft het origineel.
ProRepublica startte een website voor 'republikeinen' die nog te Oranje waren, of zich nog te goed voelden, om lid te worden van de Republikeinse Moderne Partij. Op een gegeven moment hadden ze 1500 leden gingen ze zelfs bestuderen of ze niet een republikeinse partij moesten oprichten. Plaatste de RMP een berichtje op hun website, dat er al 8 jaar een republikeinse partij bestond, werden die reacties verwijderd en dat getuigde van een onbegrensde arrogantie.
Ze gingen de RMP met alles zo ongeveer nadoen en dat deden ze ook met de Volkskrant en Trouw van uitgeverij Cozzmoss. Cozzmoss sleepte ze voor de rechter wegens plagiaat en wonnen die zaak. ProRepublicfa ging er door failliet. U begrijpt, dat het mij goed deed dit te lezen, na hun eerdere arrogantie jegens de RMP.
ProRepublica gaat nu door als stichting. Een stichting heeft geen leden en is dus helemaal een oncontroleerbaar instituut voor hun aanhangers. Tegen de ex-leden van Prorepublica zeg ik: "zet een oranje petje op en ga juichen voor Willem van Oranje Nassau of laat zien dat je echt durft te gaan voor de Republiek NL, door LID  te worden van de Republikeinse Moderne Partij of de RMP te DONEREN ".Geen opmerkingen:

Een reactie posten