HOOFDPAGINA      

donderdag 14 november 2013

Een mooie vrouw heb je nooit alleen

Zo luidt het spreekwoord.
Bekijk je deze foto van Willem Alexander van Oranje Nassau en zijn flamboyante Argentijnse schoonheid dan is de kans dat deze relatie stuk loopt op vreemd gaan erg groot.

Overal waar hij verschijnt met zijn Argentijnse schoonheid steelt zij de show en staat hij erbij met een chagrijnig gezicht. Zij maakt hem depri zo te zien.

Deze foto is overgenomen van www.telegraaf.nl

Willem Alexander jaloers en boos

Op Aruba was het nog erger. Een journalist
foto's telegraaf.nl
schoffeerde Willem Alexander door hem te passeren of hij niet bestond om zijn aandacht en een vraag direct op Maxima re richten.

Willem Alexander werd blijkbaar boos en duwde de journalist bij Maxima weg. Zie de video

Eerder op Bonaire riepen demonstranten leuzen naar Maxima, waarop zij hem porde op te treden en Willem-Alexander uit de bus stapte en met de demonstranten in gesprek ging. Zij brengt hem dus voortdurend in de problemen.

Het kan niet anders of deze totale scheve verhouding tussen deze twee personen levert spanning en ruzies op in hun relatie.
Vooral het Aruba incident zal zeker tot een relationeel gesprek hebben geleid.

Hoe eerder het fout gaat hoe beter voor de RMP, President en republiek.
Word alvast LID van of DONEER aan de Republikeinse Moderne Partij.

3 opmerkingen:

Basdew1922 zei

Ik weet niet of Máxima zich nou een scheiding kan verooloven, want dan is ze alles kwijt. Zij dankt haar hele positie aan haar huweljk met WA. En daarnaast verliest WA een flink deel van zijn glans als hij er een einde aan zou maken. Dus lijkt mij een logischer verwachting dat zij ondanks alles bijelkaar zullen blijven.

Verder ik, met mij vele anderen, ben juist republikein geworden omdat ik voorstander ben van een strikte scheiding van het publieke en het private domein, hetgeen in een monarchie met elkaar botst.

Ben Van Herwijnen zei

@Simcor Devray

Vergeet niet dat ook prins Charles gescheiden is, dus zelfs in hun kringen is dat zeer wel mogelijk.

Inderdaad is de scheiding tussen het publieke en het private domein een sterk punt van de republiek.
Maar, zolang WA Van Oranje Nassau er zit kunnen we niet anders dan hem ook op zijn privé situatie aanvallen, juist omdat de scheiding tussen het publieke en het private domein bij hem ontbreekt.

Basdew1922 zei

De scheiding van het private en het publieke domein is niet alleen een sterk punt van de republiek, het is het essentiële punt ervan. Immers republiek komt van het latijnse "res publica", ofwel de "publieke zaak" of in meer hedendaags Nederlands, het "algemeen belang". Logischerwijs is een republiek een staatsvorm waarbij het algemeen belang voorop staat. In een monarchie is er de onvermijdelijke vermenging van de private belangen van de vorst c.q. het vorstenhuis met het algemeen belang. En wie de geschiedenis van de Oranjes erop na slaat ziet dat deze twee belangen niet zelden haaks op elkaar staan.

Een scheiding van Máxima en WA is zeker een mogelijkheid, maar het lijkt mij wel erg onwaarschijnelijk. Mocht het huwelijk stranden, dan zullen ze trachtten de schone schijn hoog te houden en ons, de burger, onwetend te houden, zie onder meer de Greet Hoffmans-affaire.

Een reactie posten