HOOFDPAGINA      

woensdag 4 januari 2012

Het CDA wordt eindelijk democratisch

Maxime Verhagen haakt af als lijsttrekker van het CDA, met een zeer vaag verhaal als argument.
Hoera, hoera, maar hij doet nog wat. Hij poneert de stelling, dat het CDA in navolging van de PvdA en de VVD haar lijsttrekker voortaan moet kiezen. Bravo Maxime, eindelijk begint een democratisch inzicht door te dringen en dat bij het CDA, de meest oranje oranjeclub van Nederland, het kan niet anders of dat moet de invloed van de Republikeinse Moderne Partij zijn.
De RMP kiest natuurlijk haar lijsttrekker, zodra dat aan de orde is, want we zijn de eerste en tot dusver enige partij, die op het Amerikaanse voorbeeld van een politieke partij is gebaseerd. Zo u weet, waren het de Verenigde Staten, waar politieke partijen voor het eerst ontstonden en die gaan allemaal voor President. Leve de democratie. Nu is het nog zaak, dat de politieke leider van het CDA straks ook gaat voor President van Nederland, dan is het helemaal zo het hoort. De RMP is al zover.
Updates:
De eerste tegengeluiden in het CDA, tegen het plan van Verhagen de lijsttrekker te kiezen.
Van Bijsterveld durft ook niet. Rare lieden, de CDA'ers. Ze staan op het punt te kiezen voor democratie, maar nu durven ze bijna geen van allen. Kom op jongens even flink zijn.
CDA voorzitster Ruth Peetoom hield benoeming Verhagen tot partijleider tegen, eind 2011.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten