HOOFDPAGINA      

dinsdag 24 januari 2012

Van Oranje Nassau, Rutte, Wilders en Roemer, de halve politieke top

Het oranje-bewind is nog altijd aan de macht en dat bevalt ons helemaal niet. Het onderlinge gestoei van de volgelingen van mevr. Van Oranje Nassau is om onpasselijk van te worden en slaat, sinds de oprichting van de Republikeinse Moderne Partij, helemaal nergens meer op. Tot 2000 was het een strijd tussen Van Oranje Nassau en de republikeinen in Nederland om de Republiek Nederland te voorkomen. In ons land, met onze drie eerdere republieken van 1588-1806, een onmogelijke opgave zo is wel gebleken met de oprichting van de RMP.
Door onze twee eeuwen republikeinse historie is het aantal republikeinen in Nederland nog altijd gigantisch. Des te merkwaardiger is het, dat sinds de oprichting van de RMP bijna heel het land mevrouw Van Oranje Nassau blijft verheerlijken en achter haar blijft aanlopen.
Zodra mevrouw het onderwerp van gesprek is, hoor je niets anders dan, dat het zo'n fijn mens is, zo spontaan, zo vrolijk, zo eerlijk, zo belangstellend, zo en zo en zo. De personen in kwestie die tot deze verheerlijking overgaan, beginnen er zelfs helemaal gelukzalig bij te kijken. Een blik, die we eerder slechts kenden van allerlei religieuze sektes, die het einde van de wereld voorspellen en daarna zichzelf ombrengen. Bij al dat oranje denk ik meteen aan de Hare Krishna, de sekte uit de vorige in Amsterdam gehuld in grote oranje gewaden.
Onze 3 eerdere republieken, door de hele wereld de Republiek genoemd omdat we toen de enige republiek waren op de wereld tot in 1780 de VS het van ons overnamen, werd gekenmerkt door inovatie, vechtlust, tolerantie en democratie. De RMP wil doorgaan waar we in 1806 zijn gebleven, maar in een modern jasje met de minister-president en een President.
Vergeet dat onderlinge gestoei van Rutte, Wilders en Roemer, dat gaat slechts om het wat schuiven met oranje-zetels. Zij zijn slechts de halve politieke top in Nederland, de andere helft is de Republikeinse Moderne Partij.
Ga voor het echte. Sinds de RMP bestaat is Nederland een echte democratie. U kunt vrijelijk kiezen tussen; Van Oranje Nassau en de hun steunende clubs, CDA, VVD, SP, D66, GL, PVV enzovoort, of de Republikeinse Moderne Partij.
Ik reken op uw steun voor de Republiek. Lid van de RMP of doneren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten