HOOFDPAGINA      

donderdag 12 januari 2012

Familie Van Oranje Nassau verbreekt stilzwijgen

Sinds 1848 wordt Van Oranje Nassau in Nederland gedoogd en zijn de ministers-verantwoordelijk, het is dan ook sindsdien niet de bedoeling, dat Van Oranje Nassau zelf de discussie aangaat met volgelingen, maar dat overlaat aan de ministers. Mevr. Van Oranje Nassau doorbreekt nu deze gewoonte door rechtstreeks te reageren op uitlatingen van de oranje Wilders. Wilders keurde de hoofddoek van mevrouw af tijdens haar bezoek aan Oman, omdat de hij dit als een symbool ziet van onderdrukking van de vrouw. "Echt onzin" noemde mevrouw Van Oranje Nassau de bezwaren van Wilders.
Een zeer ongebruikelijke opmerking van de zijde van de familie Van Oranje Nassau en een signaal, dat de ministeriële verantwoordelijkheid is uitgewerkt en mevrouw blijkbaar gewoon zelf het woord moet gaan voeren, zodra haar positie in het geding is.
En haar positie is in het geding, omdat de Republikeinse Moderne Partij niets anders wil dan zo snel mogelijk een referendum, waarmee Van Oranje Nassau kan worden weggestemd ten faveure van de Republiek Nederland met een President en de minister-president die we al hebben.
De President is dan het staatshoofd en kan gewoon spreken voor zichzelf en neemt gewoon zelf de verantwoordelijkheid voor al zijn doen en laten.
Deelt u mijn visie? Voor slechts €12 per jaar bent u lid van de Republikeinse Moderne Partij, doneren kan al vanaf €1,-.
Updates:
Wat mij opviel, viel ook op binnen de oranje-gelederen bij PvdA-Kamerlid Jeroen Recourt.
Een ander citaat, "Dit lijkt erop te wijzen dat Beatrix toch erg getergd is door alle verwijten van de PVV" . Roel Schutgens van de Radboud Universiteit in Nijmegen, die deze opmerking maakte, verkoopt vervolgens deze onzin:
„Staatsrechtelijk gezien is het dilemma in dit soort gevallen dat een staatshoofd als hij of zij blundert niet kan worden afgezet. Dan moet de premier gelijk de verantwoordelijkheid nemen”.
De Eerste en Tweede kamer kunnen mevrouw Van Oranje Nassau even gemakkelijk wegstemmen als de Duitsland dat kan met President Wulff.
Van het Nederlandse volk vond 79% het allemaal weer prima, mevrouw van Oranje Nassau met een hoofddoek in Oman. Althans volgens een De Hond-peiling. Nu lijkt het mij ook niet zo erg, de RMP heeft dan ook heel wat zwaardere redenen de Republiek Nederland te willen. Mevr. pleegt namelijk plichtsverzuim tegen art. 74 lid 1 eerste zin van onze Grondwet.
Rutte is het eens met mevrouw en noemt het in haar kielzog ook 'onzin', wat Wilders mevrouw verweet.
Rutte wil niet te veel aandacht besteden aan de PVV, omdat de oranje-PVV dan te groot wordt.
Van Oranje Nassau en hun regime besteden zelfs helemaal geen aandacht aan de Republikeinse Moderne Partij, omdat ze bang zijn dat de RMP dan de Tweede kamer haalt en ze hun biezen kunnen pakken. 
En dat zien ze helemaal goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten