HOOFDPAGINA      

maandag 22 augustus 2011

Het kamermeisje en de 'hoge ome'


De kleine man had er zo naar uitgekeken, de socialistische Franse presidentskandidaat Strauss-Kahn, tevens voorzitter van het IMF, zou een kamermeisje hebben aangerand en kon een gevangenisstraf van meerdere jaren tegemoet zien. Het Kamermeisje dat beweerde dat hij haar had belaagd in een hotel in New York zou gejokt hebben en het OM in de VS greep dat meteen aan om de zaak af te blazen. Jammer voor de gewone burger, die het nu juist zo leuk had gevonden, zo'n hotemetoot in het gevang. De gewone burger zal geneigd zijn te roepen, dat het klassenjustitie is.
De praktijk leert dat het altijd zeer moeilijk is hooggeplaatste en vermogende personen te vervolgen en ook echt op te sluiten, als ze de wet overtreden hebben. Er gaat altijd wel wat fout in zo'n procesgang.
Feit blijft wel, dat Strauss-Kahn, door deze affaire, geen presidentskandidaat zal zijn bij de Franse presidentsverkiezingen in 2012, omdat de inschrijvingstermijn al verstreken is en dat hij zijn baan bij het IMF heeft moeten afstaan. Het zou best kunnen, dat iemand er belang bij heeft gehad, dat Strauss-Kahn geen President van Frankrijk zou worden en er een soort complot is gesmeed om dit te verhinderen. Is dat zo, is het plan gelukt en dat zou dan niet de eerste keer zijn in de geschiedenis.
Bij de vorige Franse presidentsverkiezingen was er bijvoorbeeld de 'clearstream affaire' tussen Nicolas Sarkozy en Dominique De Villepin. Alweer Dominique. Ook die affaire is met een sisser afgelopen.
Update: de rechter in de VS heeft het OM gevolgd en de zaak geseponeerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten