HOOFDPAGINA      

dinsdag 16 augustus 2011

Duitsland en Frankrijk maken nog steeds de dienst uit in Europa

Sinds mensenheugenis maken Duitsland en Frankrijk de dienst uit in Europa en ondanks de oorlogen die ze met elkaar voerden is dat nog altijd zo, daar heeft de EU niets aan kunnen veranderen. De Franse atoombommen geven de Fransen tegenwoordig een overwicht op Duitsland, toch trekken ze bijna altijd gezamenlijk op bij het dienst uitmaken in Europa.
Bondskanseliere Merkel en President Sarkozy hebben de hoofden bij elkaar gestoken en tot de conclusie gekomen, dat de Eurozone een soort een eigen regering nodig heeft. Voorlopig zou het alleen gaan om aangelegenheden de economie betreffende, maar u weet hoe dat gaat, binnen de kortste keren willen Frankrijk en Duitsland van Nederland een provincie van Europa maken en willen ze voor Europa een eigen regering, een eigen leger en eigen belastingen. Een grote hinderpaal bij dit alles is Groot-Brittannië. Groot-Brittannië hoort niet bij de Eurozone en de eigen regering voor de Eurozone die Frankrijk en Duitsland nu willen, zal de Britten er zeker van weerhouden om lid te worden van de Eurozone. Een Europese regering voor alleen de Eurozone werkt natuurlijk niet, dus kan het nog wel eens geheel anders gaan uitpakken met de Eurozone en de EU.
Nederland heeft geen andere mogelijkheid dan Duitsland te volgen en zolang Duitsland en Frankrijk het eens zijn zal Nederland beide moeten volgen.
Gaat Nederland op in een staat EU, nu is het nog een vereniging, hebben we meteen een Republiek met een President en heeft de RMP min of meer haar doelstelling gehaald. Toch beperken we ons vooralsnog maar tot alleen Nederland en dus de Republiek Nederland.
Over het Frans Duitse plan zelf; strengere regels en straffen opleggen, dat zie ik allemaal nog niet zo zitten. Landen die geen geld meer hebben zijn moeilijk te straffen. Voorlopig dus geen goed uitgewerkt plan is mijn indruk en dat vinden ook de beleggers blijkbaar, want de koersen daalden in reactie op het Frans/Duitse plan.
Italië lanceerde eerder op de dag het idee van Euro-obligaties, maar ook dat lijkt nu niet levensvatbaar. Het zal dus nog wel even tobben blijven met de Eurozone en de EU.
Het debat van woensdag 17/8/2011 is fake. De PvdA heeft Rutte gesteund voor een tweede ronde steun aan Griekenland en nu wil de PvdA achteraf gaan zeuren, dat Rutte hun in de maling heft genomen door een verkeerde voorstelling van zaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten