HOOFDPAGINA      

zaterdag 13 augustus 2011

De Britse rellen dreigen naar Nederland over te slaan

In Rotterdam hebben een of meer jongeren actief opgeroepen tot rellen via facebook, blackberry en twitter, meldt telegraaf.nl.. De politie heeft een van de vermoedelijke daders weten te traceren en aan te houden. Het feit, dat deze oproepen zijn gedaan betekent dus, dat er ook in de Nederlandse steden, het was in Rotterdam, een oproer en plunderingen dreigen. De Britse rellen zullen ongetwijfeld als inspiratie hebben gediend.
De uitvoerige verslaggeving op internet en TV van de Britse plunderingen hebben laten zien hoe makkelijk het was om te plunderen en flink wat goederen te bemachtigen.
Directeur Paul Schnabel van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) beweerde woensdag nog, dat de kans klein was dat de Britse rellen naar Nederland zouden overslaan, maar deze oproepen in Rotterdam duiden er toch echt op dat de wil tot rellen leeft in een van de grootste steden van Nederland.
Het imago van Groot Brittannië heeft door de rellen een hele grote deuk opgelopen, nadat er eerder de aan Al-Qaida toegeschreven aanslagen waren op de metro en koninkrijken moeten dus maar niet meer te hoog opgeven over de rust en stabiliteit die ze menen voor te hebben op de Republiek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten