HOOFDPAGINA      

maandag 4 juli 2011

President worden valt niet mee voor DSK

Na zijn escapades in de VS en de aangifte en vervolging, die hij moest ondergaan, opnieuw trammelant voor Dominique Strauss-Kahn. De Franse schrijfster Tristane Banon heeft aangifte gedaan tegen DSK wegens verkrachting
Een vreemd moment, omdat de Franse schrijfster eerder al aangifte heeft overwogen, maar altijd bang was om door te zetten. DSK is, of was, toch een 'hoge ome' ten slotte in de ogen van een schrijfster. Nu de aanklacht in de VS tegen DSK op lossen schroeven is komen te staan, is de positie van de Franse schrijfster ten opzichte van DSK zeker niet versterkt en toch zet zij juist nu haar aangifte wel door.
De zaak in de VS zal niet helemaal afgeblazen worden dunkt mij zo en de kans dat DSK mee kan doen aan de Franse Presidentsverkiezingen voor de socialistische partij in 2012 in nog altijd zeer klein. De aangifte van de Franse schrijfster, verkleint die kans nog eens. Van schandalen en vooral seksschandalen smult het volk in de regel en het is maar de vraag of het gunstig of ongunstig is voor de populariteit van DSK. Zijn politieke tegenstanders zullen echter, al haalt hij 90% van de stemmingen in de peilingen, er alles aan doen om zijn seks escapades aan te grijpen hem van verdere deelname uit te sluiten.
Al zou de zaak in de VS worden geseponeerd, met deze nieuwe aangifte in Frankrijk blijft DSK waarschijnlijk zodanig lang ongunstig in het nieuws, dat deelname aan de presidentsverkiezingen in 2012 vrijwel onmogelijk wordt. En zo blijkt maar weer eens, dat de weg naar President een moeilijke is, in Frankrijk voor DSK en in Nederland voor mij.
Zie ook het uitgebreide verslag op Elsevier.nl
En kamermeisje DSK zaak mogelijk VS uitgezet
De advocaten van Strauss-Kahn melden vandaag, dat Strauss-Kahn aangifte gaat doen tegen de schrijfster wegens valse aangifte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten