HOOFDPAGINA      

donderdag 14 juli 2011

14 september de dag van de oprichting van de eerste republikeinse partij in Nederland

In Frankrijk viert men vandaag 14 juli de nationale feestdag. Het weer zit niet mee op hun dag van de revolutie, die begon op 14 juli 1789 met de bestorming van de Bastille en die het einde inluidde van de Franse monarchie. In 1792 werden de laatste koning, Lodewijk XVI en zijn vrouw Marie-Antoinette, onthoofd en was de eerste Franse republiek een feit. Na de VS was Frankrijk daarmee het tweede land op de wereld, dat onze republiek van toen overnam. Onze republiek was de enige republiek op de wereld van 1588 totdat de VS onze republiek overnamen rond 1780.
Onze republiek duurde tot 1806, toen Napoleon zijn broer hier koning maakte, nadat hij zichzelf tot keizer had gekroond.
De oprichting van de eerste republikeinse partij in Nederland, de Republikeinse Moderne Partij, op 14 september 2000 was het begin van onze opstand tegen van Oranje Nassau of onze revolutie. Alle landen waar een republikeinse partij werd opgericht werden ook een republiek en zo gaat het dus ook met Nederland.
Bent u voor de Republiek en of tegen Van Oranje Nassau? Voor slechts €10 per jaar bent u lid van de Republikeinse Moderne Partij, doneren kan al vanaf €1,-.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten