HOOFDPAGINA      

maandag 26 september 2011

Nederland is geen vakantiepark en daarom dubbele paspoorten afschaffen

Een onderzoek van het CBS heeft uitgewezen, dat 60% van de Nederlanders tegen dubbele paspoorten is en daar sluit ik mij geheel bij aan, want Nederland is geen vakantiepark ten slotte.
Allerlei drogredenen worden aangevoerd om een dubbel paspoort voor een groot aantal inwoners van ons land goed te praten en dat allemaal omdat mevrouw Van Oranje Nassau over een dubbel paspoort beschikt. Het oranjeregime kan dus gewoon niet optreden tegen het dubbele paspoort en daarom is het hier een vakantiepark voor alle nationaliteiten.
De regel moet zijn, dat men voortaan pas een Nederlands paspoort verkrijgt na inburgering en het inleveren van het oude paspoort. Autochtonen Nederlanders, die hier al sinds de middeleeuwen wonen hebben ook maar een paspoort en voelen er niets voor uitgelachen te worden door vakantie vierende 'multinationalen', die dan weer eens hier en dan weer daar zitten. Het is een ongelijke behandeling en het bevoorrechten van allochtonen.
De beleving van een land is toch anders voor lieden met meerdere paspoorten. Op mij maakt het altijd de indruk van vrijblijvendheid en vakantie vieren. Voor het veel aangehaalde probleem van Marokkanen en Argentijnen, die geen afstand zouden kunnen doen van hun nationaliteit, geldt pech gehad. Nederland hoeft geen boodschap te hebben aan eenzijdige maatregelen van andere landen, tenzij ze een oorlog tegen ons beginnen, dan slaan we terug. Argentijnen en Marokkanen moeten beginnen met hun eigen regimes erop aanspreken, dat de opgelegde regel van geen afstand kunnen doen van hun nationaliteit onmenselijk is en zouden dat kunnen aankaarten bij de VN.
Echter zolang Van oranje Nassau een dubbele nationaliteit heeft en het Nederlandse volk zijn oren naar hun bewind laat hangen, is dit probleem niet op te lossen. Voor een oplossing is de Republiek nodig.

2 opmerkingen:

Han CNX zei

Het probleem voor mensen met een tweede nationaliteit uit sommige landen is dat je bepaalde doodnormale rechten moet opgeven. Bijvoorbeeld, mijn kinderen erven een huis en land in Thailand. Als zij gedwongen worden de tweede (Thaise) nationaliteit op te geven dan kunnen ze volgens de Thaise wet dat land niet bezitten. Ze zouden niet eens in Thailand kunnen verblijven, want ze zijn dan visumplichtig. Dus de Thaise nationaliteit opgeven is eigenlijk geen optie. Aan de andere kant spreken ze prima Nederlands en zijn in dat opzicht dus gewoon ook Nederlander / Nederlandse.

Uitendelijk mogen ze zelf kiezen of ze zich meer Nederlands of meer Thais voelen, maar ik vind het bepaald geen 'vrijheid' om gedwongen te worden een nationaliteit op te geven. Over 'Partij Van de Vrijdheid' gesproken. 'Vrijheid' betekent toch kunnen gaan en staan waar je wil?

Ben Van Herwijnen zei

Ingewikkelde situaties zullen zich altijd voordoen. Maar kiezen tussen Nederlander of Thailander is altijd mogelijk.

Een reactie posten