HOOFDPAGINA      

vrijdag 30 september 2011

Nederland is ontstaan op basis van de Zeven Provinciën en daar kan niet aan gerommeld worden

Ze zijn weer bezig in Den Haag en willen gaan rommelen aan de provincies.
Nederland is in 1588 eigenlijk ontstaan via de Unie van Utrecht en heette toen de Zeven Provinciën. De Zeven Provinciën waren onze eerste republiek, die ontstond, nadat in 1584 Willem van Oranje was vermoord. Willem van Oranje wilde natuurlijk Nederland aan zijn macht onderwerpen en koning worden, maar dat was niet voor hem weggelegd. Nederland werd een Republiek, na het vermoorden van Willem van Oranje, omdat noch de koning van Frankrijk noch de koning van Engeland Nederland toen wilde hebben. Na Van Oranje waren er geen andere personen, die de macht opeiste en zo ontstond vanzelf de republiek der Zeven Provinciën.
Oranje en de Republiek hebben elkaar natuurlijk nooit gelegen en dat zal de reden zijn, dat de hofnarren van mevrouw Van Oranje Nassau maar weer eens gaan proberen om Nederland op te heffen om er Oranjeland van te maken.
Het Nederlandse volk roep ik bij deze op, dit plan van Van Oranje Nassau op alle manieren de grond in te boren. De provincies moeten vooral blijven. Het enige waar mee te leven valt, is de hereniging van Noord- en Zuid-Holland, tot de vroegere provincie Holland. Holland was altijd de machtigste provincie van onze republiek.
Vindt u Nederland en dus de provincies belangrijker dan Oranje? Voor slechts €12 per jaar bent u lid van de Republikeinse Moderne Partij, doneren  kan al vanaf €1,-. Meteen actie ondernemen.
Update:
Zelf ben ik erg tegen een superprovincie en ik neem aan de andere leden van de RMP ook, omdat de provincies de basis van ons land vormen en de basis van onze drie eerdere republieken waren. En authenticiteit heeft Nederland echt blijvend nodig. Het oranjebedrog, dat het goed zou zijn voor de economie en de slagvaardigheid van bestuur, maar gauw vergeten. De EU zou ook goed zijn voor de economie en het enige land in Europa waar het goed mee gaat, Zwitserland, is meteen ook het enige land dat geen lid is van de EU.
De PVV heeft zich tegen een superprovincie verklaard, maar de PVV is zeer onbetrouwbaar. Ze zeggen nu, dat ze er alleen eventueel mee kunnen instemmen als de bevolking van de provincies zich uitspreken VOOR de superprovincie in een referendum, maar D66 beweert dat de herindeling was afgesproken tussen PVV, CDA en VVD in hun regeerakkoord. Het kan dus een crisis in het oranjeregime opleveren. Kom in opstand tegen Oranje, steun de RMP!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten