HOOFDPAGINA      

zaterdag 23 januari 2016

Van socialisme naar orangisme

Van orangisme moet je over de nek en met socialisme is best te leven. Al ben ik geen socialist, ik was wel fervent aanhanger van Drees, Dr. Willem Drees.
Vermoedelijk was dat vanwege het woord President in de titel minister-president, waar Drees sinds de Tweede wereldoorlog tot op de dag van vandaag mee wordt geassocieerd.
Ook woonde ik 11 jaar in de Zaanstreek, de meest socialistische streek van Nederland en daar was het heel goed toeven.
Tijdens Drees zorgde de staat zo'n beetje overal voor, hij werd dan ook 'vadertje staat' genoemd. Sinds het overlijden van Drees in 1988, hij was 102 jaar oud, is dat stelselmatig afgebroken door het oranje-bewind.

Vandaag las ik dit artikel op Nu.nl over een sociaal warenhuis, dat is een soort voedselbank maar dan uitgebreider. Op zich een mooi idee, maar In dat artikel staat ergens, dat ze gedeeltelijk worden betaald door het Oranje-fonds en dan denk je meteen ho, dat moeten we niet hebben.
Tijdens het feodalisme zorgde de kerk voor de armen en had de kerk dus ook de macht voor een belangrijk deel in handen. Toen kwam het socialisme van Drees, niets mis mee, maar niet iedereen vond en vindt dat een ideaal.

Oranje wilde de macht en dus wilde Oranje van de minister-president af, want ze werden natuurlijk in hoge mate onpasselijk van het woord President in die titel. Het moest maar 'premier' worden vonden ze. Vandaar al dat gekwal over 'premier' op TV en in de 1e en 2e Kamer.
In 1945 werd de minister-president ingevoerd en nog tijdens het leven van Drees werd de minister-president in 1983 in de Grondwet opgenomen.
In plaats van dat Oranje dit terug ging draaien naar  'premier' is de Republikeinse moderne Partij opgericht op 14 september 2000 om te zorgen, dat de minister-president in de Grondwet blijft en dat het hoofdstuk over Oranje en hun koningschap wordt vervangen door een hoofdstuk voor de President als staatshoofd.
Om hun macht te versterken brak het oranje-bewind alle sociale voorzieningen via de staat af en gaan ze nu dus in plaats daarvan de 'goedmensen' uithangen door armen nog een beetje voedsel te geven via hun Oranjefonds.
Voor u, het Nederland volk, heb ik een waarschuwing. Zorg dat dit terug naar het feodalisme stopt. Ik ben sociaal genoeg om te vinden, dat ook de minder bedeelden een fatsoenlijk leven verdienen en het is niet aan het Oranjefonds daarvoor te zorgen, maar aan de staat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten