HOOFDPAGINA      

zaterdag 2 februari 2013

Een windmolentje op iedere woning lost ons energieprobleem op


Update 26/8/2013:

De nieuwste vinding is de
spiraalvormige 'Archimedes' windmolen Een Nederlands ontwerp.
Deze windmolen onderscheidt zich namelijk niet alleen in vorm, maar ook door een hoog rendement en de lage investeringskosten van slechts €2500,-.

Het ontwerp van Marinus Mieremet maakt andere windmolens overbodig. Het heeft er alles van weg, dat dit de doorbraak is, waarmee het een kwestie van tijd lijkt of op elk huis staat zo'n spiraalmolentje.
De Archimedes verkoopt deze molens inmiddels in Nederland. De molen is met 45db bij windkracht 3 zeer stil en voor €2500 heb je er al een.

Video met een spectaculaire test van de Archimeds


Overschotten en tekort aan elektriciteit opvangen
Het overschot aan energie bij harde wind kan worden gebruikt om waterstof te produceren en dat waterstof kan bij te weinig wind worden gebruikt om elektriciteit te produceren. Lees hier hoe.......


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Oorspronkelijk artikel van 2/2/2013


Al ben ik geen technicus, ik weet zeker dat het technisch en economisch haalbaar is, om een windmolentje te ontwikkelen voor op iedere woning. Daarmee kan in de eerste plaats op de meeste dagen van het jaar in de eigen energiebehoefte worden voorzien en het overschot kan geleverd worden aan het energiebedrijf. Ook dat laatste is technisch en economisch mogelijk.
In Windenergie, de feiten staat een overzicht van de stand van zaken m.b.t. windenergie : totaal elektriciteitsverbruik. Het oranje-bewind denkt in 2020 de EU norm van 30% windenergie te halen.
Zou mooi zijn, maar met onze windmolentjes zit je in 2020 al op 50% en in 2050 op 70%.


Het idee van windmolentjes op iedere woning heeft de RMP al sinds 2000, maar er is nog altijd geen doorbraak op dit punt. Er bestaan al wel geschikte windmolens voor particulier gebruik, maar dat moet beter en kán ook beter. Het moet vooral ook goedkoper.

Elektriciteitscentrales vangen de piekbelasting in het stroomverbruik op, terwijl tijdelijke overschotten aan elektriciteit kunnen worden aangewend voor de productie van waterstof.
Honda en GM zetten in op waterstofauto's en dat lijkt mij ook het beste, omdat waterstof met van alles en nog wat geproduceerd kan worden.


Een geschikt type verticale windturbine voor bij of op de woning in NL geproduceerd door ECOZie:  Innovatieve Australische windmolenOok heel geschikt lijkt mij de klassieke Australische windmolen in een kleine variant op een woning.
Het grote aantal bladen moet toch voordelen bieden t.o.v. de windmolens met 3 bladen.
De staat moet onderzoek en ontwikkeling naar een windmolentje voor iedere woning financieren, want dat kan een gigantische opbrengst opleveren.

2 opmerkingen:

Basdew1922 zei

Er zijn in NL genoeg daken waar een mooi zonnepaneel op kan. In tegenstelling tot velen denken ontvangt NL meer dan genoeg zonlicht om een significant deel van onze energie op deze manier te produceren.

Ben Van Herwijnen zei

@Simcor Devray

Zeker, maar zonnepanelen produceren brengt ook nogal CO2 uitstoot mee.
In onze streken zijn zonnepanelen niet 10 keer, maar 5 keer milieuvriendelijker dan elektriciteit opgewekt door fossiele brandstoffen. Zie de donkere kant van zonnepanelen

Een reactie posten