HOOFDPAGINA      

woensdag 9 november 2011

De EU is een grote puinhoop aan het worden

Het is bijna niet meer bij te houden, de Europese schuldencrisis. Gelukkig staat er een overzicht van de schuldencrisis met tijdlijn op Wikipedia. Ierland, Portugal, de grote klapper tot dusver Griekenland en nu is Italië aan de beurt met een rendement voor beleggers op Italiaanse staatsobligaties van ver boven de 7%. Het betekent dat in Italië de neergang is ingezet. Italië is een zodanig groot land, dat de rest van de eurozone niet in staat zal blijken Italië te redden van de ondergang. Het wordt nu toch echt eens tijd, dat er betaald gaat worden door degene die de grote schulden gemaakt hebben. Wie zijn gat brand moet op de blaren zitten en je moet het geld halen waar het nog zit.
Bij dit alles wordt ik helemaal onpasselijk van die mijnheer Rutte, die ons dan met zo´n gemaakt optimisme namens Van Oranje Nassau komt mededelen, dat we vertrouwen moeten hebben in Oranje en dat de hardwerkende Nederlander een deel van zijn salaris moet inleveren om door te kunnen gaan met dat geld verslinden streven van Van Oranje Nassau om van de Republiek, die we altijd waren, een koninkrijk te maken.
Mensen, die vroeger hard gewerkt hebben wil Oranje/Rutte de helft van hun pensioen laten inleveren voor het sjeiken-gedrag van Van Oranje Nassau, in een land dat van 1588-1806 de enige republiek op de wereld was en nu nog een voorbeeld is voor alle republieken die het van ons overnamen. Weg met Oranje en leve de Republiek.
Berlusconi heeft nog maar eens bewezen, dat politiek heel wat anders is dan zaken doen. Zijn zaken gaan uitstekend, maar zijn land zit aan de grond.
Occupy, ga naar Huis ten Bosch demonstreren en net zolang tot mevrouw Van Oranje Nassau een datum heeft toegezegd waarvoor het referendum over onze staatsvorm plaats zal vinden. De Republikeinse Moderne Partij weet, met een ruim voor, wel hoe de Republiek Nederland te realiseren.
De EU is thans een grote puinhoop aan het worden en in de wandelgangen zal zeker al gesproken worden over een eventueel einde van de eurozone en de EU en hoe dan verder, maar dat zou langzamerhand wel in de openbaarheid mogen. De RMP is in Nederland alvast begonnen met de Republiek Nederland en een President. Laat van Oranje Nassau vallen en steun ons.
Updates:
De beurs reageerde meteen met verlies op de berichten uit Italië. Niet verontrustend, want de beurs reageert overal op.
Oppositie in Italië nog lang niet akkoord met reddingsplan
Na Berlusconi kondigt ook Papandrou zijn vertrek aan

Italië maakt eindelijk het pakket voorgenomen bezuinigingen bekend

Papademos nieuwe Griekse premier naar verwachting.
Papademos nieuwe premier Griekenland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten