HOOFDPAGINA      

donderdag 27 oktober 2011

Het blijft creatief boekhouden wat de EU doet met de schuldencrisis

Er ligt een akkoord over de Europese schuldencrisis. maar kijk je naar de afspraken die zijn gemaakt, is de enige conclusie, dat het opnieuw is gebleven bij creatief boekhouden, al toont oranje/Rutte zich wederom kinderlijk enthousiast.
De banken zouden 'op vrijwillige basis' 50% op hun Grieks tegoeden gaan afschrijven, maar daarmee komen een aantal banken in de problemen en die worden dan weer door het noodfonds of het land van vestiging gered. Beter was het om banken die in de problemen komen, gewoon failliet te laten gaan.
Het noodfonds wordt niet uitgebreid, maar wordt slagvaardiger volgens de afspraken. Wat dat is weet ik niet, ook dit is creatief boekhouden. Het enige waar de EU wat aan kan hebben is de toezegging van China via het IMF het Europese noodfonds te willen steunen. Bedragen en termijnen zijn nog niet genoemd. In tegenstelling tot wat telegraaf.nl vandaag meldt, heeft Brazilië gisteren laten weten, dat Europa zichzelf moet redden, dus daarvan is niet veel te verwachten.
De herkapitalisatie van de Europese banken is ook weer een zaak waar de regeringen, dus de burger voor gaat opdraaien en dat gaat weer in het voordeel van de hoge inkomens en ten kosten van midden- en lage inkomens.
Tot slot zijn er de toezeggingen van Italië, lees Berlusconi, dat het fors zal gaan bezuinigen. Vergeet het maar, de Grieken deden ook wekelijks dit soort beloftes waar telkens niets van terecht kwam.
De conclusie luidt, uitstel van executie voor de eurozone, tenzij China in het heel groot bijspringt met geld om de Europese economie te redden en zo hun eigen afzetmarkt veilig te stellen.
Updates:
Video: Berlusconi had meer oog voor de billen van zijn Deense collega dan voor de bezuinigingen
Beleggers positief na akkoord
oranjeclubs in 2e kamer reageren positief op afwaarderen Griekse schuld Ja natuurlijk, want dat is gunstig voor de hoge inkomens.
Nederlandse Vereniging van Banken pessimistisch over akkoord
De bankwereld spreekt van brand geblust, maar het probleem is niet opgelost!
Griekenland houdt referendum over EU akkoord

Geen opmerkingen:

Een reactie posten