HOOFDPAGINA      

maandag 28 maart 2011

Met papier kun je geen misdaad bestrijden

Alle papieren oranje wetten werkten tot dusver niet, wat betreft de misdaadbestrijding onder jongeren. En er zijn wat wetten, kasten en nog eens kasten vol. En omdat al die oranje wetten niet werken tegen de misdaad onder jongeren adviseert de Raad voor Strafrechttoepassing en Jeugdbescherming (RSJ) aan staatssecretaris Fred Teeven om nog maar een nieuwe lading oranje wetten te produceren, die ditmaal een apart strafrecht en wetboek voor jongeren moet gaan behelzen.
Trap er niet in, in deze nieuwe kolder, want ook deze wetten gaan weer niet werken en zijn alleen bedoeld om de oranjeaanhangers bezig te laten zijn om hun zakken te vullen met Euro's.
Nee, met papier bestrijd je geen misdaad. Natuurlijk moeten er wetten en regels op papier staan, maar vervolgens is het de uitvoering die bepaalt of de wetten zin hebben. Nu schort het aan de uitvoering en dan moeten ten aanzien van de uitvoering maatregelen worden genomen en niet nog een stapel wetten met dezelfde strekking waar vervolgens opnieuw niets mee gedaan wordt. Politie is nodig en kost geld. Wil de burger een ordelijke samenleving, zal de burger wat van zijn luxe moeten inleveren voor beter en doeltreffend politiewerk. De politie heeft ook gezag nodig en de te makkelijke vervolging door de overheid van de eigen agenten bij voorvallen tijdens de dienstuitoefening, tasten het gezag van de politie aan. Het schept een situatie, waarin een agent nog nauwelijks durft op te treden, bang voor klachten van de burgers en vervolging voor zijn daden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten