HOOFDPAGINA      

donderdag 20 maart 2014

RTL pretendeert onpartijdigheid maar is gewoon een Oranje zender

In de 14 jaar dat de RMP bestaat heeft RTL slechts één keer de RMP in beeld gebracht. Het was in een zeer kort item in RTL5 Nieuws met 200.000 kijkers, wat inmiddels niet meer bestaat.
In Nederland is, afhankelijk van de vraagstelling, tussen de 25% en 50% voor de Republiek. De RMP zou dus ten minste een aantal zetels moeten hebben in de Eerste en Tweede Kamer.
Pieter Klein. Foto Volkskrant
En RTL zou ook onze partij in beeld moeten brengen, zodra het Oranjebewind in het nieuws is. De RMP is immers nog altijd de enige serieuze oppositie in Nederland op het niveau van de staatsvorm.

Dan is het zeer stuitend, dat adjunct-hoofdredacteur Pieter Klein van RTL nieuws, toch Nederlands belangrijkste zender, in hun programma RTL Boulevard staat te beweren dat ze onpartijdig zijn, terwijl ze uitsluitend partijen die van Oranje Nassau steunen voor een koninkrijk in beeld brengen.

De aanleiding tot hun uitingen waren de opmerkingen van Wilders en zijn aanhang over minder Marokkanen.
De RTL mijnheer Pierter Klein beweerde doodleuk altijd onpartijdig te zijn maar nu toch Wilders te veroordelen en stelling te nemen tegen zijn uitingen over Marokkanen. Een hypocriete verontwaardiging, waar ook de Telegraaf en BNR aan meededen. Lees Volkskrant....
Dezelfde media die nu verontwaardigd doen, brengen dezelfde Wilders veelvuldig in beeld.

Binnen het oranjebewind heeft RTL dus gekozen tègen Wilders en voor de andere oranje-partijen.
Op staatsniveau pretendeert RTL nog altijd onpartijdigheid, terwijl ze uitsluitend Van Oranje Nassau en hun aanhang in beeld brengen. Erg hypocriet.
RTL is overigens in meerderheid eigendom van het Bertelsmann-concern in de Bondsrepubliek Duitsland. Allerlei redenen dus voor RTL om ook de RMP met de Republiek in beeld te brengen.

Het RTL logo is ook al overwegend oranje. In Duitsland is dat niet ongewoon, zie RaiffeisenVolksbank , maar toch, verdacht is het wel en het stinkt werkelijk naar slijmen met Oranje.
Onpartijdigheid is ook al gauw kleurloos, tweeslachtig of zelfs geslachtloos. Op staatsniveau is onpartijdigheid onmogelijk. Je bent voor een monarchie of voor de Republiek, andere smaken bestaan niet en dat geldt ook voor RTL.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten