HOOFDPAGINA      

donderdag 5 december 2013

NL heeft belang bij beperking vrije vestiging uit lidstaten binnen de EU

Groot Brittannië spoort de EU aan de regels voor vrije vestiging binnen de EU te wijzigen. Zie: BBC. Engeland, het grootste deel van Groot Brittannië, heeft een bevolkingsdichtheid van 377 inwoners per km2.
Ter vergelijking:
Nederland heeft 553 inwoners per km2 land. Wikipedia noemt een getal van 449 maar dat is inclusief ruim 18% water.
Duitsland heeft 232 inwoners per km2 land.
Frankrijk heeft 114 inwoners per km2 land. Bij Frankrijk past de kanttekening dat een grote gebieden hooggebergte niet te wonen valt. Zeker 10 tot 20% van hun oppervlakte. Dat betekent dus gecorrigeerd 125 tot 137 inwoners per km2. Nog altijd relatief weinig.

Nog nooit ben ik het met een Engelsman eens geweest, nu natuurlijk nog niet, maar ik begrijp hun pleidooi voor beperking van de immigratie binnen de EU, want ze zitten al barstensvol.

Voor Nederland geldt dit in sterk verhoogde mate. Wij zitten niet barstensvol maar over en overvol.
Daarom steun ik dit Britse plan om de vrije vestiging binnen de EU te herzien.
Ik wil er meteen aan toevoegen, dat er regels moeten komen voor quota op immigratie en asielzoekers, waarbij rekening wordt gehouden met de bevolkingsdichtheid van de lidstaten.

Zie:
http://benvanherwijnen.blogspot.nl/search/label/Overbevolking


2 opmerkingen:

Mordanicus zei

Ik neem aan dat u het niet eens bent met een engelsman, omdat england c.q. groot-brittanië een monarch is. Er zijn echter ook engelsen die voor een republiek zijn, en een pest-hekel hebben aan de windsors. Bent u het dan ook oneens met engelse republikeinen?

Ben Van Herwijnen zei

@Mordanicus
Nee natuurlijk niet.
Voor zover mij bekend is het in GB zelfs bij wet verboden een republikeinse partij op te richten.
NL is ten minste nog een democratie waar het volk legaal kan kiezen tussen Van Oranje Nassau, gesteund door alle zittende 1e en 2e Kamerleden, die na elke verkiezing trouw zweren aan hun, of de Republikeinse Moderne Partij.
De RMP hoeft, na het behalen van 1 of meer zetels, geen eed van trouw aan Van Oranje Nassau af te leggen, lees HIER waarom

Een reactie posten