HOOFDPAGINA      

woensdag 18 december 2013

De RMP wil stemmen via smartphone tablet en pc

Een oranje-commissie lanceert het achterlijke plan je stembiljet uit te printen met daarop de partij en kandidaat van je keuze en dit formulier in een bus te stoppen. Automatisering uit de jaren 60 van de vorige eeuw. Al dat printen kost een eeuwigheid en is totaal overbodig.
Nee, stemmen via je smartphone, tablet en pc, dat is wat de Republikeinse Moderne Partij wil. En geen zeur verhalen over die ene promille die dan weleens fout zou kunnen gaan. Het systeem van banken is veilig voor het betalingsverkeer en dus ook voor stemmen per smartphone, tablet of pc.

De gemeenten alle kiesgerechtigden een stemoproep met een tancode laten toezenden. Vervolgens:

Inloggen via je smartphone, tablet of pc op de verkiezingen website met DigiD
Stem bepalen
Ontvangen tancode invoeren
De stem definitief verzenden

's-Avonds de stemmen tellen met één druk op de knop en een half uur na het sluiten van de stemming is de uitslag voor het hele land bekend.
Voor mensen zonder smartphone in iedere gemeente een aantal pc's beschikbaar stellen waarop ze hun stem kunnen uitbrengen.

Het is snel, betrouwbaar en zeer goedkoop.

Zie ook:
Stemmen via je smartphone, tablet of PC moet mogelijk worden

4 opmerkingen:

Mordanicus zei

Wel de oranje administratie was destijds aardig de mist in gegaan met DigID, waardoor Google en Microsoft (uit de Amerikaanse Republiek, weet u) zich gedwongen zagen omde site op de zwarte lijst te zetten.

Ben Van Herwijnen zei

@Mordanicus

Idd heeft oranje grote problemen gehad met DigiD maar die zouden verleden tijd zijn.
Bovendien ga ik er van uit dat in de Republiek alles sowieso beter werkt, met Duitsland, Frankrijk Oostenrijk en de VS als leidende landen.

Mordanicus zei

Het verheugd me dat u de Republiek Oostenrijk in u rijtje opnoemt, een zeer bewonderenswaardig en mooi land (waar ik met groot plezier op vakantie ga), dat laat zien dat een land ondanks haar monarchale verleden en een niet onpopulair voormalig vorstenhuis, toch vastblijft houden aan de republiek. Het verbaast me echter dat u Finland niet opsomt, een republiek met een rechtstreeks gekozen president (dit itt. Duitsland en de VS), wat het beste onderwijssysteem heeft van Europa, zo niet van de hele wereld.

Ben Van Herwijnen zei

@Mordanicus

Volgende keer

Een reactie posten