HOOFDPAGINA      

woensdag 17 april 2013

Het Nieuwe Republikeinse Genootschap is een obstakel op weg naar de Republiek NL


Het NRC publiceert een interview met de oud-voorzitter van het NRG, Hans Maessen(zie foto: een 'republikein' in een oranje shirt). Het artikel begint met:
"Waarom zou je nog over het salaris van de koning onderhandelen als je zijn functie wilt opheffen? Dat is strategie, verklapt Hans Maessen." Inderdaad, onnozel en het is exact waarover wij van de RMP ons ook al verbaasden en ons zelfs aan ergerden. Het zijn gepasseerde stations waar het NRG mee bezig is.
Het NRG heeft 3000 leden, 1800 nieuwe leden sinds 28/01/2013 en het enige dat ze doen is kletsen over de familie van Oranje Nassau, foldertjes rondstrooien en witte kleding aan trekken. Ludiek bezig, denken Willem-A. van Oranje Nassau en de Republikeinse Moderne Partij dan.

Uit het artikel blijkt, dat het NRG inmiddels heel goed begrijpt, dat ze niets te verwachten hebben van de lieden in de Staten Generaal, die allemaal trouw zweerden aan van Oranje Nassau en daar 100.000 euro per jaar voor opstrijken.
Toch gaan ze blind door, tegen beter weten in dus, om met deze oranje-lieden te slijmen en te smeken of ze misschien voor de republiek willen zijn. Nee, dat willen oranje-lieden niet.
Bovendien gaan de leden van het NRG, bij iedere Tweede Kamerverkiezing stemmen op lieden, die vervolgens met hun stem trouw gaan zweren aan Van Oranje Nassau.
Zo werken deze blabla republikeinenkeer op keer mee aan de voortzetting van het Oranje-regime tot de volgende Tweede Kamerverkiezingen, waarna het zich herhaalt.

Het NRG weet van het bestaan van de Republikeinse Moderne Partij. Hun voorzitter Anjo Clement en ik kennen elkaar persoonlijk. Ook weet het NRG heel goed, dat de RMP linea recta de 2e kamer in wil om zo snel mogelijk een referendum af te dwingen over de Republiek Nederland VOOR/TEGEN.

Het NRG is een vlees noch visclub, die niet voor Oranje willen zijn en niet durven door te stoten naar de Republiek Nederland.

Ik weet niet hoe lang ze dit kinderlijke gedrag nog kunnen volhouden, ik weet wel dat ze uiteindelijk bij de Van Oranje Nassau-club terecht komen of bij de Republikeinse Moderne Partij. Want andere smaken bestaan niet.

De strategie van de RMP is:
Zo snel mogelijk de kamer in.
Een aangepaste eed van trouw afleggen zonder trouw zweren aan Oranje. Sancties bestaan niet voor een weigering van de huidige oranje-eed. Van Oranje Nassau zal dan naar de rechter moeten stappen. Een rechter zal ons gelijk geven op basis van artikel 2 van onze statuten met de doelstelling 'de republiek Nederland en een gekozen President'

Democratisch behaalde zetels voor de RMP betekent grote internationale aandacht. Daardoor, de druk van de EU en de VN, alsmede onze eerdergenoemde wettelijke statuten, zal elke rechter doen besluiten onze zetels toe te kennen met alleen een eed van trouw aan de Grondwet en niet aan Van Oranje Nassau.

Update 24/4/2013:
Het Nieuwe republikeinse Genootschap gaat voor "minder monarchie" en is daarmee een gewone oranjeclub,
Alleen de RMP gaat in NL onomwonden voor de Republiek NL met een gekozen President.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten