HOOFDPAGINA      

zaterdag 3 maart 2012

De vrije en democratische presidentsverkiezingen in Rusland 2012

Een en al vooringenomen kritiek viel Rusland en Poetin ten deel, ten aanzien van de presidentsverkiezingen van 4 maart 2012. Poetin en diens partij, Verenigd Rusland, zouden gaan frauderen, intimideren en de tegenstanders boycotten. Het zal zeker allemaal zo zijn, maar de tegenstanders doen dit ongetwijfeld ook allemaal. Het grote verschil is, dat Poetin met zijn partij aan de macht is en het is aan de uitdagers hem daarvan af te brengen. En die tegenstanders zijn er. Gennadi Joeganov, de leider van de communistische partij, en Vladimir Zjirinovski, de chef van de liberaal-democraten, hebben zich officieel geregistreerd voor de presidentsverkiezingen van 4 maart 2012. Beide worden gezien als te zwak om Poetin serieus tegenstand te bieden en dat zal wel zo zijn, maar er is er nog een en wat voor een.
Michail Prochorov heeft zich officieel geregistreerd en neemt deel op 4 maart 2012. Bij deze verkiezingen heeft de 46 jarige miljardair Prochorov nauwelijks kans tegen Poetin volgens de peilingen, maar over 6 jaar zijn er opnieuw verkiezingen en Prochorov heeft er nu al voor gezorgd, dat er een fikse deuk zit in het blazoen èn de populariteit van Poetin. De volgende keer kan hij hem zeker verslaan. Michail Prochorov is een wat saaie man en mist geheel het macho-gedrag van Vladimir Poetin, maar hij is niet voor niets miljardair. Hij weet hoe het moet, de eerste politieke ervaringen heeft hij opgedaan, hij heeft bekendheid verworven, hij heeft de ambitie, hij is jong, hij heeft verstand van economie en hij heeft, met een bezit van 18 miljard dollar, de nodige middelen. Op basis van dit alles is de volgende keer Michail Prochorov de grootste kanshebber, dunkt mij zo.
In Nederland lopen de oranje politici en de oranje media alweer te zeuren, dat de Presidentsverkiezingen in Rusland niet eerlijk zouden zijn blablabla, terwijl ze geen enkel recht van spreken hebben in deze. De Van Oranje Nassau-club heeft ten slotte helemaal geen verstand van Republiek, president en presidentsverkiezingen, laten ze maar spreken en schrijven over de Romanovs, ook Russisch en de Republiek en President overlaten aan de enige partij daarvoor in ons land, de Republikeinse Moderne Partij.
In Nederland wordt de RMP net zo hard geboycot door de Van Oranje Nassau-club als Michail Prochorov door Poetin in Rusland, maar wij zeuren niet, we gaan er alleen nog maar harder tegenaan.
Het zal in Rusland ongetwijfeld allemaal beter kunnen, maar ze hèbben ten minste presidentsverkiezingen. De RMP ramt gewoon door ook wij de eerste President van de Republiek Nederland en presidentsverkiezingen hebben. We waren niet voor niets van 1588-1806 de enige republiek op de wereld.
Lid van de RMP of doneren.
Update:
Poetin verwijt het Westen, krachten te mobiliseren om de Russische democratie te destabiliseren, best mogelijk. In Nederland doet Van Oranje Nassau alles om de Republiek en President in binnen en buitenland te boycotten en belachelijk te maken en zal daar zeker gericht geld aan besteden via allerlei dubieuze stichtingen.
Lees het eerste oranje-zeurverhaal over de vermeende verkiezingsfraude in Rusland op NRC
Telegraaf.nl maakt melding vantopless vrouwen, die protesteren tegen Poetin en hem verwijten: het overhiedspersoneel te verplichten op hem te stemmen, de vrije pers monddood te maken en mogelijke tegenkandidaten het leven zuur te maken. Exact wat Van oranje Nassau in Nederland doet met de Republikeinse Moderne Partij. Alleen wij zeuren, het motiveert ons alleen maar om te zorgen, dat Van Oranje Nassau zo snel mogelijk wordt vervangen door een President.
Michail Prochorov maakte gewag van 4000 meldingen van onregelmatigheden, dat is wat anders dan fraude. Hij gaat dat nader documenteren en voor de rechter brengen. Het is logisch dat de belangrijkste tegenstander van Poetin dat doet. Toch denk ik, dat de onregelmatigheden, die in zo'n groot land onvermijdelijk zijn, de uitslag maar marginaal beïnvloed zal hebben. De volgende keer beter moet Michail Prochorov maar denken, want ook aan Poetin.komt een eind en dan is hij aan de beurt. In de hoofdstad Moskou haalde Poetin nu al geen meerderheid, het platteland is nog altijd massaal op zijn hand.
"We hebben een eerlijke strijd gewonnen zegt Poetin Overigens haalde Mikhail Prokhorov 7,5% tegen Vladimir Zjirinovski 6,71 procent van de stemmen en hij werd daarmee derde achter Joeganov die 18% haalde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten