HOOFDPAGINA      

maandag 22 februari 2016

Brexit is meteen ook OranjeExit

Boris Johnson heeft het Brexit op scherp gezet, door de kant te kiezen voor een vertrek uit de EU en daar ook campagne voor te gaan voeren.
de markante burgemeester van Londen is een vriend van Cameron, maar voelde zich nu genoopt dwars tegen hem in te gaan. Het betekent dat een van de twee, na de uitslag van het referendum het politieke toneel zal verlaten.
Eerst leek het Brexit op een door de Britten geplande actie voor de bühne, om op basis van hun Britse arrogantie voordelen binnen te halen op de andere EU landen. In de wetenschap dat het volk uiteindelijk toch niet voor een vertrek zou durven stemmen.
Boris Johnson heeft het nu boven een actie voor de bühne uitgetild door actief campagne te gaan voeren vóór een Brits vertrek uit de EU. 
Koningin Elizabeth zal zeer tevreden zijn over Boris Johnson, omdat the Queen natuurlijk per definitie tegen de EU is.
Een Brits vertrek heeft grote gevolgen voor de positie van Van Oranje Nassau in ons eigen land. 

Het is zo dat in 1813 de Britten Napoleon uit ons land verdreven en een in Engeland wonende 'afstammeling' van Willem V hier tot koning hebben gebombardeerd. Willen V vluchtte in 1795 naar Engeland voor de oprukkende patriotten en de Fransen.
Altijd is er twijfel blijven bestaan of de Willem I uit 1813 ook een echte afstammeling was van Willem V, maar dat ter zijde.

Brexit betekent enerzijds een versterking van het koninkrijk van de Britten, maar anderzijds een verzwakking omdat de buffer die het Oranje-koninkrijk voor de Britten vormt met de rest van Europa, waarschijnlijk snel daarna zal verdwijnen voor de Republiek Nederland.

Overigens is het ook zo, dat als de Britten voor een vertrek stemmen er ongetwijfeld weer nieuwe gesprekken zullen plaatsvinden met de EU voor een betere deal om alsnog te blijven.
Toch heeft ook dat grote gevolgen, omdat de verschillen met de andere EU landen dan te groot worden en ook wij als land een EU referendum moeten overwegen, want we zijn niet inferieur aan de Britten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten