HOOFDPAGINA      

maandag 20 juli 2015

Koning W.A. de grote afwezige bij herdenking MH17 op 17 juli 2015

Een berg knuffels bij herdenking MH17
Willem Alexander was de grote afwezige bij de herdenkingsbijeenkomst van de MH17 in Nieuwegein op 17 juli 2015.
Regelrecht plichtsverzuim, want je mag van het staatshoofd toch verwachten, dat hij bij een grote nationale rampherdenking aanwezig is.
Plichtsverzuim is een tweede natuur voor de v. Oranje Nassau's want al vanaf Willem II in 1848 verzuimen ze onze eigen Grondwet uit te voeren en wel artikel 74 lid 1 eerste zin waarin is voorgeschreven dat de Koning de Raad van State voorzit.
De Koning laat dit al sinds 1848 door een ander doen en dat is gewoon plichtsverzuim.

Het voorzitten van de Raad van State door de Koning is in 1848 bewust in de Grondwet opgenomen om de Koning toch nog deel te laten uitmaken van de regering, nadat hij alle macht had afgestaan aan het volk via de ministeriële verantwoordelijkheid. Hij stond de macht af uit angst vermoord te worden.
De Raad van State is belangrijk. De Raad komt wekelijks een hele dag bijeen voor advies aan de regering inzake wetsvoorstellen en de Raad spreekt recht in geschillen tussen overheidsinstanties.
Door het niet uitvoeren van zijn voorzitterschap van de RvS, moet de Koning op allerlei informele manieren geïnformeerd worden over de inhoud van wetten, waar hij uiteindelijk een handtekening onder moet zetten.
Het plichtsverzuim van de Koning werkt natuurlijk nadelig door in alle lagere echelons van het staatsapparaat en in zijn verdere eigen optreden als staatshoofd, waarvan het wegblijven in Nieuwegein op 17/7/2015 het bewijs is.
Voor de gigantische jaarlijkse inkomsten uit belastinggeld, die hij opstrijkt, moet Willem Alexander wel een tegenprestatie leveren in plaats van plichtsverzuim.
Wat ons betreft moet hij dan ook zo snel mogelijk afgezet worden voor een gekozen President.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten