HOOFDPAGINA      

maandag 13 juli 2015

Pythagoras is postuum honderden miljarden euro's waard

Grieken maken zich niet zo druk en worden gemiddeld heel oud. Ze kunnen zich deze levensstijl permitteren mede of vooral dankzij Pythagoras en andere wiskundigen uit de Griekse oudheid.
Niemand op de wereld kan om wiskunde heen en daarom moest de EU de Grieken wel steunen met het zoveelste reddingsplan, want ze hebben de Grieken gewoon nodig.
De Grieken zijn ook nog eens de uitvinders van democratie en republiek, want in de oudheid was in Corinthe de eerste republiek op de wereld. Corinthe behoort nu tot Griekenland.
Zo zie je maar, Queen Elizabeth en Oranje kun je missen, maar de stelling van Pythagoras kun je niet missen, dus moest er opnieuw betaald worden.

Voor ons van de republiek geldt, dat in Nederland, dat ontstond als republiek in 1588, de Republikeinse moderne Partij even logisch is als de stelling van Pythagoras.

Niemand op ons grondgebied kan om de republiek heen en dus ook niet om onze partij.
Men kan voor of tegen ons zijn, maar massaal negeren wat nu gebeurd is onhoudbaar.
Op de wereld kan ook niemand om ons heen, omdat we twee eeuwen lang de enige republiek op de wereld waren en alle anderen het van ons overnamen.
Deze visie hebben wij la vanaf de oprichting op 14 september 2000. We dachten toen een grote partij te worden, dat denken we nog steeds.

Update:
Reddingsplan nummer 3 à 85 miljard is nog niet droog, of het IMF voorziet nu al noodzakelijke kwijtschelding van Griekse schulden tot enkele honderden miljarden en met die visie van het IMF ben ik het helemaal eens.
De EU politiek weet dit natuurlijk ook, maar probeert ons zand in de ogen te strooien door eerst 80 miljard aan de Grieken over te maken, daarna 100 miljard kwijt te schelden aan schulden en daarna nog eens 200 miljard.
Tjonge, die Pythagoras is postuum goud waard. Lees verder

1 opmerking:

Mordanicus zei

Over Elizabeth II gesproken, ik heb begrepen dat zij nog nooit een staatsbezoek aan Griekenland heeft gebracht. Vermoedelijk heeft dit te maken met haar man (Philip is destijds geboren als prins van Griekenland, maar diens familie is sindsdien twee maal het land uitgezet).

Een reactie posten