HOOFDPAGINA      

vrijdag 6 februari 2015

Nieuwe zorgwet kan Oranje/Rutte II niet redden

Het is een slimme vondst van Oranje mevr. Schippers, korting op eigen risico bij gebruik gecontracteerde zorg.
Het zou een besparing opleveren van 1 miljard én betere zorg. Zal wel niet!
Ook nu is het al zo dat niet gecontracteerde zorg, maar voor 75% wordt vergoedt door de meeste zorgverzekeraars. Korting op het eigen risico voegt daar nauwelijks wat aan toe.
Verder is er geen enkele reden waarom de kwaliteit van de zorg met een korting op het eigen risisco zou toenemen.

Mevr. Schippers beweerde vervolgens, dat de Eerste Kamer haar vondst niet zou hoeven goedkeuren, omdat een dergelijke korting op het eigen risico nu ook al mogelijk zou zijn. Blablabla.
Het zal allemaal wel mevr. Schippers, maar uiteindelijk is het zo, dat de Tweede Kamer een wetsvoorstel in zijn geheel aanneemt al of niet na amendementen. De Eerste Kamer neemt vervolgens hetzelfde wetsvoorstel aan of niet.
Zo staat het in onze Grondwet en dat geldt ook voor het herziene wetsvoorstel van mevr. Schippers.


De RMP heeft ook ideeën voor de zorg. Zo staat het in ons partijprogramma:

Structuur zorgpremie naar Duits voorbeeld
Structuur Duitse zorgpremies efficiënter dan Nederlandse, door 100% inkomensafhankelijke premieheffing in een grote pot met uitkering aan de verzekeraars via risicoverevening. Verliezen moeten de verzekeraars zelf dekken uit extra premieheffing van hun verzekerden. Lees het hoe het allemaal precies zit op www.zorgvisie.nl

Ziekenhuizen inrichten per een of enkele categorieën van ziekten
De helft van alle ziekenhuisopnamen bestaat uit 5 categorieën ziekten, t.w. kanker, hart- en vaatziekten, k.n.o. aandoeningen, ziekten aan spijsverteringsstelsels en gynaecologie. Per regio ziekenhuizen inrichten voor één of enkele van deze categorieën en één of enkele algemene ziekenhuizen voor alle andere ziekten. Het meest efficiënte systeem voor de gezondheidszorg wordt zo bereikt. Het levert ook een aantoonbare vermindering op van de ziekenhuissterfte
In 2013 pikte oranje minister Schippers dit idee van de RMP via een akkoord dat zij sloot met ziekenhuizen, zelfstandige klinieken, verzekeraars, artsen en patiëntenorganisaties. Ziekenhuizen doen niet meer 'alles' maar leggen zich toe op een paar medische specialisaties.


psychiatrische verpleging
De regel zo laten, dat uitsluitend personen die een gevaar vormen voor hun omgeving of zichzelf voor gedwongen psychiatrische verpleging kunnen worden opgenomen.
Het oranje-regime leunt bij alles op de Britten, omdat er niets anders overblijft voor hun. Wij van de RMP hebben een vele malen grotere scoop met 90% van de wereldbevolking levend in een republiek.

Ga ook over op de Republiek en steun ons:

Word LID van de Republikeinse Moderne Partij of DONEER de RMP

want alle oranje-regeringen sinds het bestaan van onze partij zaten de 4 jaar niet uit. We mogen er dus van uitgaan, dat ook Oranje-Rutte II voortijdig sneuvelt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten