HOOFDPAGINA      

donderdag 15 januari 2015

Prinsjesdag wordt 'Staat van het land'

Prinsjesdag is niet langer te handhaven. De strenge Europese begrotingsdiscipline eist namelijk dat de departementale begrotingen voor eind december door het parlement zijn.
De presentatie van de rijksbegroting op de derde dinsdag in september maakt deze uiterste datum onhaalbaar.
In Den Haag is men zich nu suf aan het denken hoe Willem Alexander toch de oranje-optocht door Den Haag kan voorgaan in zijn gouden koets op de 3e dinsdag van september, terwijl de miljoenennota al ruim te voren is gepresenteerd.
U ziet; opnieuw moet alles om WA v. Oranje Nassau heen georganiseerd worden.

Voor ons van de Republiek is het geen enkel probleem om de presentatie van de staatsbegroting voor het volgende jaar en de rede van de President over de staat van het land, half augustus te laten plaatsvinden.

Lekker midden in de zomer en de Eerste en Tweede Kamer hebben tijd genoeg om de begroting goed te behandelen en aan te passen.
We noemen die dag dan: "De dag van het land"

Oh ja en voor die gouden koets hebben we een Rolls Royce met daarin de President in de stoet, die voor het overige in grote lijnen hetzelfde blijft. Een beetje à la quatorze juillet.


Ook op onze "dag van het land" kunnen vrouwen van politici en vrouwelijke politici zich uitdossen met fraaie hoofddeksels en andere haute couture, zodat het een mooie show wordt. 


Steun ons voor de Republiek, dan is ook dit probleem meteen opgelost.


Word LID van de Republikeinse Moderne Partij of DONEER de RMP

2 opmerkingen:

Mordanicus zei

Het hele idee van prinsjesdag komt uit het VK, en kan in zijn geheel worden afgeschaft. Het indienen van de begroting kan gewoon gebeuren zonder onnodige poespas.

Ben Van Herwijnen zei

@mordanicus

Dit ben ik niet met je eens. De begroting is niet altijd even rooskleurig voor de burger. Wordt de presentatie dan een beetje leuk omkleed is de acceptatie door de burger makkelijker.
Daarom een optocht van het Catshuis, waar dan niet de minister-president inzit die er toch nooit woont maar de President, naar het Binnenhof waar de President de Verenigde vergadering van 1e en 2e Kamer de begroting presenteert.

Een reactie posten