HOOFDPAGINA      

dinsdag 3 juni 2014

De Spaanse furie voor de Republiek mag van mij overwaaien naar NL

Foto: Elsevier.nl
Het heeft er alles van weg dat de Arabische lente is overgewaaid naar Spanje waar een Spaanse furie voor de terugkeer van de Republiek is ontstaan rond het terugtreden van Juan Carlos.
De kans is nu heel erg groot, dat deze Spaanse furie voor terugkeer van de Republiek overwaait naar Nederland en hier een Nederlandse storm veroorzaakt voor terugkeer van onze Republiek.
Gegeven de massaliteit van de protesten in Madrid en Barcelona is het deze keer menens en hun eis tot een referendum over republiek/monarchie is zeer serieus, reëel en actueel.
Behalve de Arabische lente zijn zeker ook de recente gebeurtenissen in Oekraïne en de Krim rond een referendum, hier mede debet aan.
De Republikeinse Moderne Partij eiste al lang, als enige in Nederland, een referendum over de staatsvorm republiek/monarchie, maar vindt tot dusver niet het massale gehoor bij het Nederlandse volk, dat daarvoor nodig is.
Jaarlijks zit half Nederland in Spanje en daarmee kan het niet anders of de Spaanse protesten worden meegebracht naar Nederland.
Voor ons van de Republikeinse Moderne Partij is dat exact wat we nodig hebben om de Republiek Nederland via een referendum te realiseren.

1 opmerking:

Mordanicus zei

Opgemerkt dient te worden dat de twee grootste partijen in het Spaanse Parlement zwaar hebben verloren bij de EP verkiezingen, en dat de winnaars van deze partijen niet zo monarchistisch zijn als die twee partijen. Mocht de zittende partijen de wens tot een referendum negeren, dan dit dit weleens leiden tot een langdurige periode van politieke onrust in Spanje en kan de nieuwe koning van Spanje misschien wel besluiten af te zien van de troon.

Een reactie posten