HOOFDPAGINA      

maandag 28 april 2014

President Poetin heeft alle macht in handen

President Poetin te paard

Rusland is het grootste land en momenteel het machtigste land op de wereld, daar zullen de VS en de EU zich bij neer moeten leggen.
President Poetin is duidelijk bezig met het verwerven van de erkenning van de VS en de EU voor de suprematie van Rusland. Het gevaar van een atomaire wereldoorlog neemt hij daarbij blijkbaar op de koop toe.

Militair is de VS gelijkwaardig aan Rusland, mogelijk zelfs sterker en zeker wat geavanceerder. Het maakt echter voor ons niets uit of we een atoombom gelanceerd met Windows XP of met Windows 8.1 op onze kop krijgen.

Economisch is de VS niet afhankelijk van Rusland, maar de EU wel en wel volledig. Zonder Russisch gas draait onze economie niet meer en hebben we niets te eten enzovoort. Het kan decennia duren om van deze economische afhankelijkheid af te komen, door wind- en of zonne-energie.

Het resultaat is een te gecompliceerde situatie. De EU heeft de VS nodig militair en de EU heeft Rusland nodig economisch. Zoekt u dan zelf maar uit wat het beste is.

Voor de EU zit er mijn inziens weinig anders op dan de suprematie van Rusland te erkennen en zolang ze ons niet aanvallen, de militaire scenario's maar in de kast laten liggen.

Het sterkste punt van de VS blijft voor eeuwig, dat zij een President hebben uitgevonden. George Washington was de eerste President op de wereld in 1789. Alle republieken hebben dat van de VS overgenomen inclusief Rusland.

Op hun beurt namen de VS onze Republiek over in 1789 inclusief een vertaling van de naam Republiek der Verenigde Nederlanden in republiek USA.


1 opmerking:

Mordanicus zei

De EU moet onafhankelijk worden van Russisch gas, bijv. door zonne-energie en synthetische brandstoffen. Aangezien de Russische export van gas vooral gericht is op Europa, kan de Russische suprematie worden ingetoomd.

Een reactie posten