HOOFDPAGINA      

dinsdag 6 augustus 2013

Brief aan en van Willem Alexander van Oranje Nassau

Klik hier voor de brief
Klik hier voor het antwoord

Het gaat om het plichtsverzuim van Willem Alexander Van Oranje Nassau jegens de Grondwet artikel 74 lid 1 eerste zin, betreffende het voorzitten van de Raad van State.

Sinds 1848 wordt dat door Van Oranje Nassau's niet uitgevoerd, terwijl het juist in de Grondwet van Thorbecke van dat jaar is opgenomen om de koning voor de vorm toch nog deel te laten uitmaken van de regering.
In 1848 stond Willem II, tot dan soeverein vorst, alle macht af aan het volk, omdat hij bang was vermoord te worden. Waarschijnlijk om dezelfde reden drukte hij vanaf het begin zijn snor wat betreft het voorzitten van de Raad van State en liet dat aan de vice-voorzitter over om zelf buiten beeld te blijven.

In 2000 was deze kwestie al aan de orde in de Tweede Kamer en regering, doch die vonden het allemaal prima zo. De RMP vindt dat natuurlijk niet en noemt het plichtsverzuim.

Alle correspondentie tussen mij, de minister-president en Willem Alexander Van Oranje Nassau, alsmede de Kamerstukken vindt u op Plichtsverzuim

Update 16/8/2013:
Antwoord van het KABINET VAN DE KONING d.d. 15/8/2013 aan de Republikeinse Moderne Partij

Update 26/6/2014:
In de VS klaagt John Boehner, de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, de President wel aan, omdat hij van mening is dat de President de Grondwet niet uitvoert. Lees......
Het is een schandaal dat onze Tweede Kamer en de minister-president op hun beurt ook hun plicht verzuimen, want het is hun taak om Willem Alexander op zijn Grondwettelijke plicht te wijzen.
Gelukkig heeft de RMP in Nederland als enige nog de moed en de know how om tegen Van Oranje Nassau in te gaan.
Beloon dat en steun ons met een lidmaatschap of donatie.


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik vrees dat WA deze brief niet gaat lezen. Waarschijnelijk, komt uw brief onder ogen van een of andere secretaris die vervolgens besluit om de koning hier niet mee lastig te vallen.

Ben Van Herwijnen zei

@fascinatingfuture
Zeer wel mogelijk.
Maar in 2004 werd het zeer serieus opgenomen door de toenmalige minister-president Balkenende. Daarom een brief met een afschrift van de brief aan WA gestuurd aan Mark Rutte.

Ben Van Herwijnen zei

Ook nu wordt de kwestie weer serieus genomen door het Van Oranje Nassau-bewind, want zojuist ontving ik deze eerste reactie van het "KABINET VAN DE KONING" brief d.d 15 augustus 2013

Een reactie posten