HOOFDPAGINA      

donderdag 24 november 2016

Koning en premier of President en minister-president

De keuze is aan het Nederlandse volk.
Iedere Nederlander zal begrijpen dat minister-president hoort bij republiek en bij republiek hoort een President.

Na de dood van Drees in 1988 is die Oranje-tsunami begonnen. Eerst rond het voetbal EK 1988 later over alles wat er nog plaatsvindt in Nederland.
Het is een en al 'premier' wat je nog hoort, terwijl sinds 1983 de minister-president in de Grondwet staat. Maar ja, Oranje kan natuurlijk niet tegen het woord president daarin, vandaar dat idiote gepremier.

De oprichting van onze partij, de Republikeinse Moderne Partij, op 14 september 2000 heeft een streep gehaald door de Oranje-tsunami. Minister-president, republiek en President hoort bij ons en niet bij de orangisten.

Orangisten zijn alle zittende Kamerleden, omdat ze allemaal na een verkiezing een eed van trouw afleggen aan de Grondwet, normaal, maar ook nog eens expliciet aan de Koning(in) en dat maakt hun tot gezworen orangisten.
Het Nieuwe Republikeinse Genootschap en Prorepublica denken deze leiden te bewegen richting republiek, dat noemen wij naïef.

Op 6/7/2016 hebben we onze partijnaam veranderd in De Republikeinen en sinds die tijd gaan we crescendo.

We hebben zelfs het geld voor deelname aan de Tweede Kamerverkiezingen, maar door gebrek aan leden en aanmeldingen voor een ondersteuningsverklaring gaat het ons deze keer nog niet lukken. De volgende keer maar weer, uiteindelijk lukt het ons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten