HOOFDPAGINA      

zondag 6 september 2015

De oranje "dikke ik mentaliteit"


Op stand.nl vindt 76%, dat in Nederland een te grote dikke ik mentaliteit heerst.
Wel, de enige die echt in Nederland heerst is de familie Van Oranje Nassau, in het bijzonder thans Willem Alexander.
Hij is dus de oorzaak en verantwoordelijk voor de "dikke ik mentaliteit". Extrapolerend is het dus een "dikke ik oranje mentaliteit" waar hun onderdanen mee rond lopen.
Volgens mij komt dat, omdat de Nederlanders zich best een beetje achterlijk voelen met hun oranje-koninkrijk en dat willen compenseren door een grote dikke ik gedrag.
Wij van de Republikeinse Moderne Partij vormen een uitzondering, wij zijn namelijk geen onderdanen maar de officiële tegenstanders van WA v. Oranje Nassau en gelijkwaardig aan de burgers in de republieken Duitsland, Frankrijk en de VS.

De onderdanen van W.A. willen zich allemaal een beetje Koning voelen en gedragen zich dan ook als zodanig op hun eigen terrein. Deze absolute machtsuitoefening op hun (vak)gebied) gaat gewoonlijk gepaard met machtsmisbruik en corruptie.
Een Koning is persoonsgebonden en een koninkrijk is uitsluitend van de Koning.
De minister-president is van het volk, iedereen kan het worden. Hetzelfde geldt voor de nog in te voeren President.

Drees noemde men vroeger geheel terecht "vadertje staat". Drees is dood, maar de staat bestaat gelukkig nog. De staat is het Nederlandse volk en het Nederlandse volk is de staat.
De staat zorgt voor iedereen, de staat zorgt zelfs voor een begrafenis/crematie voor mensen die het zelf niet kunnen betalen. De staat biedt bescherming en saamhorigheid aan het volk.

Sinds 1848 is de macht in Nederland aan het volk. Willem II stond die toen af uit angst vermoord te worden, maar zijn afstammeling zit er nog wel.
De Republikeinse Moderne Partij bestaat sinds 14/9 2000 en maakt de macht aan het volk nu absoluut. Het Nederlandse volk heeft nu de officiële democratische keuze tussen van Oranje Nassau met hun koninkrijk of de Republikeinse Moderne Partij voor de Republiek Nederland en een President.

Word LID van de Republikeinse Moderne Partij of DONEER de RMP, zodat we de Tweede Kamer halen en we vervangen van Oranje Nassau binnen enkele jaren door een gekozen President.

Update:
Citaat van het NRC
PvdA-leider Diederik Samsom neemt afstand van de oproep van premier Rutte tegen de ‘grote dikke ik’. In een opiniestuk in NRC Weekend noemt hij de oproep van vorige week “gratuit”. Ruttes opvatting over zelfredzaamheid en een kleine overheid, schrijft Samsom, werkt zulk gedrag juist in de hand. “Wie individuen uitnodigt zich groot te maken en vooral zichzelf te redden, moet niet verbaasd staan als velen zich van de weeromstuit té groot maken, de Dikke Ik.”
Lees het NRC artikel

'Premier Rutte', zo Oranje hem noemt omdat ze niet tegen het woord 'president' in minister-president kunnen, is de knecht van Willem Alexander en predikte dus in opdracht van of in overleg met W.A. de "Dikke ik mentaliteit", die hij later zelf weer wilde veroordelen. Goed opgemerkt heer Samsom.

2 opmerkingen:

Mordanicus zei

En het feestje voor "200 jaar" koninkrijk is een mislukking: http://nos.nl/artikel/2059558-200-jaar-koninkrijk-ging-aan-veel-nederlanders-voorbij.html

Ben Van Herwijnen zei

Gelukkig wel. Leve de republiek !

Een reactie posten