HOOFDPAGINA      

dinsdag 2 december 2014

Nationale politie nu al een rotzooitje


Het miljoenen kostende stokpaardje van de grote oranje mijnheer Ivo Opstelten is nu al een chaos en gaat totaal mislukken. 
Van de 65.000 politieagenten hebben er 9.000 een bezwaar ingediend tegen hun nieuwe functietoewijzing. De frustraties zijn enorm en voordat al deze bezwaren zijn afgehandeld, is de nationale politie allang weer ter ziele.

Voor de Republiek Nederland pleit ik voor politie per provincie met de gouverneur van de provincie aan het hoofd en verantwoordelijk. Voor landelijke taken één aparte afdeling.
Het partijprogramma van de Republikeinse Moderne Partij vermeldt het volgende over de organisatie van de politie:
  • Voor de juiste orde en veiligheid het Duitse systeem overnemen van twee soorten politie en nauwelijks vergaderen. Een categorie agenten, die worden opgeleid in vechtsporten, verdedigings- en aanvalstechnieken en leren schieten. Deze bevinden zich de gehele dag op straat. Een tweede categorie welke leren administreren, verhoren afnemen en het in bewaring nemen en hebben van arrestanten. Deze bevinden zich de gehele dag op het bureau. Dit leidt tot een 6 maal grotere oplossing van het aantal misdaden, blijkens een onderzoek in Rheinland Westfalen in 2002 door de Katholieke Universiteit van Nijmegen. Tevens het vergaderen bij politie én justitie terugdringen naar het Duitse niveau van 2 uur per 14 dagen. Een soortgelijk onderzoek van de Universiteit van Twente in maart 2008, is voor het oranje-GL aanleiding geweest bij de oranje-regering en Kamer aan te dringen op overname van het Duitse systeem. Het oranje-bewind gaat natuurlijk nooit een Duits systeem overnemen, dat is allemaal fake gezwam, het oranje-bewind kijkt alleen maar naar de Britten, hun grote voorbeeld. Ook voor orde en gezag is de Republiek nodig.

Update 31-8-2015

2 opmerkingen:

Mordanicus zei

Wie benoemd/kiest de gouveneur der provincie? En waarom zou een provinciale politie beter werken dan een nationale politie?

Ben Van Herwijnen zei

De gouverneur wordt gekozen door het volk in de provincie of door Provinciale staten, wat men wil.
Mijn inziens is politie per provincie beter, omdat het door de kleinschaligheid beter beheersbaar is met kortere beleidslijnen en de betrokkenheid bij de eigen provincie groter is dan bij een nationale politie. .
Bovendien is de verantwoordelijke gouverneur een gekozen bestuurder.

Een reactie posten