HOOFDPAGINA      

zaterdag 4 januari 2014

Het oranje polderregime is vastgelopen

Het is de stelling van hoogleraar economie Lex Hoogduin in het Financiële Dagblad. Wij van de Republiek hebben dat allang zien aankomen, na 6 oranje regeringen die de 4 jaar niet haalden sinds de Republikeinse Moderne Partij bestaat. Oranje-Rutte II is nummer 7 en ook deze regering gaat de 4 jaar niet uitzitten.
Iedereen begrijpt, dat dit zeer slecht is voor het land en iedereen begrijpt ook dat dat Van Oranje Nassau niets kan schelen, zolang hun maar de scepter blijven zwaaien.
De RMP is wel begaan met het lot van Nederland, maar kan niets doen, zolang het oranje-regime aan de macht is en het Nederlandse volk niet durft te kiezen voor de Republikeinse Moderne Partij met de Republiek Nederland, de minister-president en een President.
Nederlandse politici niet bij machte zijn fundamentele keuzes te maken, aldus Lex Hoogduin, Hij bedoelt natuurlijk de oranje-politici. Wij van de Republiek durven en kunnen die keuzes wel maken. Wij hoeven ons niet in allerlei bochten te wringen om Oranje op hun stoel te laten zitten. Nee, een President die het niet goed doet, kan in ons systeem zomaar vervangen worden zonder dat het hele staatsbestel meteen op de tocht staat.
De aanleiding voor Hoogduin's betoog is het trage herstel van de Nederlandse economie in vergelijking met het buitenland. Zolang de RMP niet in de publiciteit komt, deelneemt aan de 2e Kamerverkiezingen en zetel(s) haalt zal de misère in Nederland blijven of nog erger worden. 
De gekunstelde constructie van Oranje met de ministeriële verantwoordelijkheid werkt niet meer, dat is voorbij.  
Van Oranje Nassau stelt, ingevolge de Grondwet, de minister-president aan met een aanstellingsbesluit door hun en door de aan te stellen minister-president getekend. 
De zo door hun aangestelde minister-president is vervolgens verantwoordelijk voor Van Oranje Nassau en zij zelf zijn onschendbaar. Forget it, voltooid verleden tijd. Gewoon een President kiezen, die vervolgens gewoon zelf verantwoordelijk is voor al zijn doen en laten tijdens zijn ambt. 
De president is weliswaar onschendbaar tijdens zijn ambtsvervulling, maar kan wel ten alle tijden worden afgezet met een 2/3 meerderheid en nieuwe verkiezingen voor een andere President. Het is een kleine verandering ten opzichte van nu, maar het geeft een totaal andere situatie.
Leve de Republiek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten