HOOFDPAGINA      

dinsdag 26 april 2011

De hele politiek tast het ambt van de minister-president aan

De PvdA huilt krokodillentranen door Rutte te verwijten het ambt van 'premier' aan te tasten. Bron Telegraaf.nl
De PvdA werkt zelf het hardst mee om de minister-president, 'premier' te noemen. omdat Van Oranje Nassau niet tegen het woord PRESIDENT kan in minister-president. En dat terwijl hun vroegere voorganger Drees de verpersoonlijking was van de minister-president, mede zorgde dat de minister-president werd ingevoerd in 1945 en de belangrijkste tegenhanger was van Oranje. Al wat Drees opbouwde heeft de tegenwoordige PvdA weer ongedaan gemaakt en laten maken. Ze schrapte in 2005 uit hun manifest dat ze een gekozen staatshoofd wilde, noemen de minister- president 'premier' en steunen oranje door dik en dun.
Mevrouw van Oranje Nassau is de eerste die de functie van minister-president aantast, door te zorgen dat de minister-president 'premier' wordt genoemd door haar volgelingen. Rutte doet natuurlijk braaf wat mevrouw wil en noemt zichzelf zelfs 'premier' en gaat niet in het Catshuis wonen, beide een aantasting van het ambt van de minister-president. Neemt u van mij aan, dat Oranje ook nog van plan is de Grondwet te veranderen van minister-president naar 'premier'. Sinds 1983 staat de minister-president in onze Grondwet.
De Republikeinse Moderne Partij steekt hier een stokje voor en gaat geheel de andere kant op met de Republiek Nederland met de minister-president en een President.
Toevallig geef ik woensdagavond 27/04/2011 een lezing met dit onderwerp voor de Jonge Democraten Brabant. te Tilburg.
Een oproep aan de landelijke media en andere politieke partijen, volg de Jonge Democraten Brabant. Ik wacht op uw uitnodiging 073-5997253 of 0618878673 voor een directe boeking.
Het gesprek van Rutte met het Zeeuwse Statenlid om zijn stem binnen te halen is op zich geen aantasting van de minister-president, maar juist een versterking. Het toont aan hoe groot de invloed van de minister-president in Nederland is en onderstreept hiermee de belangrijkheid van het ambt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten